valamokka Creative Commons License 2012.11.08 0 0 4757

Szia!

 

 

Köszönöm szépen a válaszodat, főleg azt, hogy ilyen sok időt szántál rám:)

Pár lentebbi ponttal kapcsolatban meg kell követnem magamat: a Waldorfos tanterv kicsit más természettudományos tárgyakból, de (elolvasván a részletes tantervet), látom, hogy igazából tanulnak mindent, amire szükség lehet:)

A többi dologról is érdekeseket mondtál, így már nem annyira rémisztő ez a rendszer, egy dolgot kivéve.

 

Azt látom, hogy olyan "parttalanok" a Waldorfos diákok nagy része. Konkrét példa: ismerős osztálya. 12. osztály végén ugyebár a Waldorfosok elmennek egy két hetes művészeti útra ami nem olcsó, és erre maguknak kell előteremteni a pénzt. Kiváló ötlet!

Ismerős osztálya kitalálta, hogy csinálnak egy CD-t, pár egyszerűbb kórusművet meg azt hiszem népdalokat felénekelnek, és ezt "árusítják", így lesz zsé a kirándulásra. Ez is aranyos dolog, kifejezetten tetszik.

Node a megvalósítás...

Benn voltam egy próbájukon, barátnőmre vártam (ő az ismerős, csak nem akarom, hogy felismerje akár őt akár engem valaki:D)

Volt ott egy karvezető, ő próbálta a fejükbe verni a művet. Szinte lehetetlen volt, mindenki kijárkál, beszélget, szendvicset eszik, röhögnek egymással éneklés közben(!!) Mindezt úgy, hogy az osztályfőnök ott ül benn. Nekem ofőként a pofámról sült volna le a bőr, hogy így viselkednek a tanítványaim, főleg úgy, hogy a karvezető szívességből csinálja az egészet.

Mert oké, a waldorf filozófia szerint tiszteljük a gyermek lelkét és fejlődését. De hol van az a tisztelet, amit nekik kellene megadniuk ilyen helyzetben? Ráadásul ez az egész a saját érdekük, hiszen ha nem tanulják meg a művet akkor nincs cd, nincs mit eladni és nincs kirándulás. Még ez sem tudja őket (felnőtt embereket!!)rákényszeríteni a normális viselkedésre! Hiszen eddig semmi retorzió nem volt...

Mi lesz egyetemen (akik mennek)? Az oké, hogy előadást ki lehet hagyni, mert nincs kedvem bemenni, ilyet én is csináltam számtalanszor. De gyakorlat közepén nem lehet kisétálni és hazamenni, mondván hogy ő most elfáradt:D

Továbbmegyek, mi lesz így az életben?

Sírógörcsöt fog kapni minden egyes alkalommal, ha a főnök kicsit erélyesebben kéri meg, hogy haladjon a munkával, ne csak álmodozzon? Jó persze, biztos nem fog így történni:) Csak eltúloztam, hogy lehessen érteni, mire gondolok. Határokat azért kellene szabni nekik.

Előzmény: rizsa31 (4756)