Rangun Creative Commons License 2012.10.28 0 0 21511

Így néz ki egy összehangolt támadás:

 

A Kartúm melletti Jarmúk fegyvergyár elleni támadásban az izraeli légierő nyolc F-15I típusú harci gépe vett részt. Négy gép egyenként két egytonnás bombát szállított, a másik négy pedig kísérő-légtérellenőrző feladatokat látott el.

 

Az F-15-ösök egy dél-izraeli támaszpontról szálltak fel kedd éjjel, de már néhány órával korábban két CH-53-as típusú izraeli helikopter is Szudán felé indult, fedélzetükön egyenként tíz kommandóssal, arra az esetre, ha valamelyik izraeli pilótát ki kellene menteni szudáni területről.

Az izraeli harci gépek egy Boeing 707-es légi üzemanyag-utántöltő repülőgépről a támadás előtt üzemanyagot vettek fel, és ezután indultak a Kartúm melletti gyár felé. Mindeközben egy elektronikus hadviselési eszközökkel felszerelt Gulfstream repülőgép megbénította a szudáni légvédelmi rendszert és a kartúmi repülőtér radarját, a támadó osztag légtérellenőrzésre kijelölt gépei pedig a magasból azt figyelték, hogy nem szállnak-e fel a szudáni légierő MiG-jei. Ezek a gépek azonban végig a földön maradtak.

 

http://atv.hu/cikk/20121028_irani_raketagyarat_bombazott_szudanban_az_izraeli_legiero