alkotasu Creative Commons License 2012.09.19 0 0 235

Nagytétényben az eredeti, Albertfarkáról nem tudom, csak feltételezem, hogy az is. (A szarostétényi épület olyan volt formára, mint a tárnoki - lapozz vissza - csak egy kicsit nagyobb.)

 

Jelen formájukban teljesen jellegtelenek voltak, de ha visszaalakították volna eredeti formájukra, lehetett volna belőlük hangulatos épületeket varázsolni. Bááár... Régi stílusú épület egy modern, aluljárós állomáson... lehet, hogy furcsán nézne ki.

 

A dolog másik oldala, hogy annak is az lett volna a vége, hogy összefújják graffitivel, betörik az ablakát, tönkreteszik a padokat, stb. Sajnos úgy látom, ebben az országban nem érdemes szépre, ízlésesnek megcsinálni semmit, mert semmit sem becsülnek meg.

 

A második vágány építése kapcsán ezek az épületek részben útban voltak, valószínűleg nem volt (a 150 évükön kívül) olyan értékük, ami miatt érdemes lett volna kerülgetni. Továbbá: Martonvásáron megmaradt ezen okból a régi (szocreál) épület. Elég undorító, ahogy kinéz, mert az EU az épület felújításra önmagában nem ad pénzt. Őt a pálya érdekli, hogy a tranzitforgalom jól tudjon haladni. Ha viszont emiatt kell az épületet bontani, akkor már lehet kapni az új épületre is pénzt.

Előzmény: siófoki35 (234)