RJancsi Creative Commons License 2012.09.03 0 0 840

A díj pofátlan emelésével én sem értek egyet, mint ahogy az emelés előtti tarifával sem. Hozzánk is minden évben jön a kéményseprő. Mivel nyílegyenes és kb. 5 m hosszú a gázkéményünk, ezért a tisztítóajtót kiszedi, egy tükörrel kinéz az égre és megállapítja, hogy (még mindig) tökéletes a dolog.

Az adminisztráció több időt vesz igénybe, mint a vizsgálat, de így sincs több 5 percnél az egész. Szorozzuk már ki, mekkora óradíj jön ki ebből? A kiszállási díj rész se lehet sok, mert sorra járják a házakat, nem egyedileg mennek ki valahová.

 

Ami a kötelező évenkénti ellenőrzést illeti, avval tulajdonképpen egyetértek. Elég sokan haltak már meg szabálytalanul bekötött készülék vagy eltömődött kémény miatt. Mondhatod, hogy ez a Te magánügyed. De akkor is így állnál hozzá, ha a Te elhanyagolt kéményed miatt egy rokonod, ismerősöd kapna szénmonoxid mérgezést, amikor épp nálad vendégeskedik? Vagy ha egy emeletes ház pár lakása rombadől, mert valamelyik lakó "okosba" bekötött cirkója miatt felrobban a kémény?

Előzmény: Diótörő (838)