MartinIsti Creative Commons License 2012.08.21 0 0 1757

Szia Solstane, köszönöm szépen hogy eszedbe jutott, kikerested és bemásoltad nekem. Igen, ez valóban sok mindent megmagyaráz a kérdésemet illetően, ráadásul olyan szépen kiegészíti a Buddha and Christ előadást, hogy rögtön bele is kezdtem az előadássorozat olvasásába.

 

Kicsit más, de nem annyira: mostanság a családnak szoktam Steiner könyvek alapján előadásokat tartani, mert olvasni és megérteni elég nehéz az előadásait, de annyi tartalom van bennük, hogy szeretném velük is megosztani, ilyenkor pedig - noha az én szűrőmön keresztül jut el hozzájuk a dolog - jókat tudunk beszélgetni a felhozott témáról, ami mindig jó.

16 éves lányom már sokszor kérdezte tőlem, mi az az antropozófia, mi az a kereszténység, és egyszer sem tudtam igazán jól, tömören megválaszolni. Ahogy azonban elkezdtem a fent említett Jézustól Krisztusig előadássorozatot olvasni, úgy látom hogy az utóbbi kérdéskört szépen meg lehet majd világítani általa, még akkor is ha definiálni nem is igazán lehet talán, viszont a dolog esszenciáját feléleszteni a másikban már annál inkább.

 

Mi lesz a következő Steiner könyved a Jézustól Krisztusig újraolvasása után? Bistey Zsuzsa által írt könyvet olvastál már?

Előzmény: Solstane (1756)