N.Jani Creative Commons License 2012.07.24 0 0 8879

Tárgy: Nyílt levél a Magyar Galamb- és Kisállattenyésztők Országos Egyesületének Prémesállat-szakágvezetőjéhez

 

Tisztelt Szakág-vezető!

Tisztelt Földi Gyula!

Tisztelt Juhtenyésztő!

 

A magyar nyulásztársadalom egy részének nevében címzem levelem Önhöz!

2012-ben „homályos” körülmények között lett Ön az MGKSz Prémesállat-szakágának vezetője.

 

Ennek-, és egyéb dolgok tisztázásához, illetve tisztánlátása végett több kérdés megválaszolatlan maradt a magyar fajtatiszta nyúltenyésztők, illetve, az ezirányú elfoglaltság iránt érdeklődők körében.

 

Én úgy gondolom, hogy egy régóta (jól) működő - a kezdő (új) egyesület problematikáitól mentes - demokratikus társadalmi szervezet szakágának vezetőjeként, némi magyarázattal, kiegészítéssel, kiegészítésekkel, tervekkel, irányelvekkel, célokkal tartozik írásban közölni a nyúltenyésztők felé!

 

A hozzám „befutó” kérések a következőkre várnak választ Öntől:

 

  1. Kérem, hogy 15-, legkésőbb 30 napon belül az MGKSz honlapjára, a nyúltenyésztő fajtaklubok honlapjára legyen szíves feltetetni azt a határozatot, melyben olvasható az Ön megválasztása, kinevezése.

Illetve az alábbiakat:

  1. „Lelkes”, és „lelkiismeretes” génmegőrzőként elfogadja azt a javaslatot tőlem, hogy országos felhívást kell kezdeményezni az ügyben, hogy aki nem akar, a Magyar Óriásnyúl-tenyésztők Országos Egyesületének tagja lenne – sok-sok ok miatt – annak lehetősége adódjon nyúltenyésztő fajtaklubba lépnie, vagy alakítania?!
  2. Többen érdeklődnek, hogy volt MAHPOE bírálóként rendelkezik-e az akkori- a bírálóknak személyesen megküldőt - keményfedeles Fajtastandard könyvvel?
  3. Többen érdeklődnek az Ön által fenntartott Mókusrőt, illetve Gödöllői Tarka nyúl iránt. Az 1965-ös Anghi-féle könyvben is ’szereplő’ nyulakról kérem, hogy tenne közé egy-egy fajtaleírást, illetve fenntartásuknak egy rövid tervezetét?!
  4. Milyen irányelvek mentén képzeli el, illetve milyen célok felé vezeti Ön, vezetőként, a magyar fajtatiszta nyúltenyésztést? Kérem, hogy mellékeljen egy 2013-as célprogramot, melyben ez is szerepel!

 

Nyúltenyésztő társaim nevében előre is megköszönve válaszát:

Nagy János, a magyar óriásnyúl megmentésének kezdeményezője (volt MÓE elnök),

 a magyar óriásnyúl tájfajtájának tenyésztője, – a baranyai óriásnyúlnak – fenntartója

 

 

Kelt: 2012-07-24, Mozsgó (Baranya megye)