ikarus82 Creative Commons License 2012.06.24 0 0 79856

Sziasztok!

A haverokkal beszéltük valamelyik nap, hogy milyen jó lenne ha lenne saját lakóautónk. Körbenéztünk, de amelyik érne valamit az 1,5-2millánál kezdődik. A nagyobbak ami nekünk kéne pedig bőven 2millió felett.

Olyan őrült ötletünk támadt, hogy mi lenne ha 1buszt alakítanánk át. Én személy szerint az Ikarus 210-re gondoltam. Valamikor nagyon jónak számított, és szerintem még ma is annak számít. Arra a célra amire nekünk kellene pláne nagyon jó lenne. Viszonylag jó áron (600-700ezer körül) hozzá lehet jutni és a felújításokkal, átalakításokkal is 1,2-1,3 millió körül szerintem meg is állna. Ülések ki (a vezető kivételével) és máris 1csomó helyünk lenne.

Viszont kérdezném, hogy át lehet-e minősíteni lakóautóvá? Kb. mennyibe kerülne? 1ilyen busznak mennyi a fenntartása? Gondolok itt biztosítás, súlyadó stb....

Ha nem autóbuszként üzemel gondolom akkor se lehet C kategóriás jogsival vezetni, de a sima D kategória elég rá? Úgy értem, hogy elég a sima jogsi ami kb. 150ezerbe kerül mostanság vagy akkor is kell az a buszvezetői vagy milyen továbbképzés a személyszállításhoz? Mert ugye itt nem arról lenne szó hogy buszként üzemelne.

Illetve fogyasztásban jól tudom, hogy 100km-en 16-17litert fogyasztanak?

 

Bárki bármelyik kérdésben tudna segíteni nagyon jó lenne. Akár privátban is.

 

Előre is köszönöm!