taxi2013 Creative Commons License 2012.05.11 0 0 28672

  A Főváros képviselői, Tarlós István (főpolgármester), Vitézy Dávid (BKK-vezérigazgató) és dr. Komáromi Endre (valami fontoskodó tücsökzsibbasztó tudorvidor) közölték az érdekképviseletekkel, hogy milyen feltételeknek kell megfelelni a taxiknak 2013-tól, milyen autókkal lehet ezt a szolgáltatást végezni ezután.

 

A legérdekesebb feltételük az, hogy ezután egy taxi motorjának minimum 1600 köbcentisnek kell lennie.

Amikor az autógyártók egyre kisebb, takarékosabb és környezetkímélőbb motorokat állítanak elő, elég érdekes korlátozás.

Csak példaképp, a nem éppen kicsi Skoda Superbet gyártják 1.4-es TSI motorral. Ez már nem lehet taxi. Az 1.6-os motorok sem érik el az 1600 köbcentit, A VW-csoport 1.6-os dízelje például 1598. Aki a közelmúltban vásárolt ilyen motorral szerelt kocsit, nézhet másik után, hiába EURO5-ös vagy 6-os a környezeti besorolása, és eladhatja hitellel terhelt kocsiját jelentős veszteséggel. A kérdésre, hogy ezek a vállalkozók mit tegyenek, dr. Komáromi Endre (vajon miből doktorált???), azt a cinikus, arcpirító választ adta, hogy ezek az emberek így jártak. Ha nem következmények nélküli országban élnénk, egy ilyen eset után egy közhivatalnoknak azonnal távoznia kellene.

 

Ennek a feltételnek semmilyen más oka nincs, mint az, hogy a jelenleg vállalkozóként taxizók jelentős részét kiszorítsa a piacról, és egy számukra kedves befektetőt a helyzetbe hozzon.

A taxitársaságok jelentős része lehúzhatja a rolót, mert taxisok nélkül nem lesznek képesek működni. Utcára kerül az eddigi kiszolgáló személyzet, telefonosok, diszpécserek.

. A konkurrencia megszüntetése után nem lesz választási ehetőség taxitársaságot illetően, utazhattok majd a befektető által létrehozott oligarcha-taxival.

Az egyéni vállalkozók elmennek majd alkalmazottnak ehhez a céghez, az állam fizet majd néhány milliárd munkahelyteremtési támogatást, lehet majd dicsekedni az új munkahelyekkel, közben a foglalkoztatottak száma semmivel se emelkedik, sőt csökken.

 

 

Következmények Nélküli Elkúrtország, 2012.