krysztasz Creative Commons License 2012.04.27 0 0 463

Vissza is olvastam a topicot, na jó, igazán a Messziről jött és az Örvény miatt, de elolvastam. :)
Örülök, hogy korábban nem olvastam a topicot, mert igensok információt kaptunk a filmről. Nem lett volna ugyanolyan ijesztő hatású, ha tudom a történetet és utána nézem meg a youtube-on.

 

A babákkal kapcsolatban, nekem az volt az ijesztő, amikor Cathrin felment a házba, be a babaszobába és az egyik baba a fal felé volt fordítva, a zöldruhás. Majd a kezébe vette és elkezdett sírni a a baba. Szomorú is volt egyben, hgoy a baba büntetésben volt, illetve a rejtély, hogy vajon miért is.

Ingrid, a szőke nő nagyon jól játszotta a zizit, aztán meg mégsem ő volt a hunyó. Anna-Marie ritka ronda lett a végére, alig ismertem fel, amikor  megjelent az ajót mögött. A vége valóban gyorsan lement, de azért az a pillanat, amikor én is rájöttem, hogy Anna-Marie(Freya) a lányára gyújtotta a házat. Reméltem, hogy megmentik, illetve biztos voltam benne, mert a végére emlékszem, amikor Ingrid és Catherine találkoznak.


Hogy lehet, hogy angol sorozat, mégis Norvégiában játszódik?

 

Szémomra most is megállja a helyét, most is izgalmas volt, direkt este, lámpa nélkül, egyedül néztem. Örülök, hogy újra láttam a sorozatot, meg is nézem még, mert Norvégiával és nem utolsó sorban a sorozattal alig tudok betelni. Tökéletes így feliratosan is, nem veszít a vonzerejéből semmit. :)

 

Azért Anders-szel kapcsolatban - az újságíró - eleinte bizalmatlan voltam, nem tudta, hogy hihetek-e neki vagy sem, tényleg igazat beszél-e. De aztán amikor Catherine mondta, hogy egy hajó el akarta gázolni, és Anders kimondottan arra próbálta rávezetni, hogy tévedhetett is, akkor hittem neki. Tudom, ellentmondás, de valóban beszéltetnie kellett Catherine-t, hogy akár lehetett véletlen is a hajóval való üzközés és a zeneszó, fiatalok garázdállkodása a parti házban.

Én Catherine helyében már az első nap levettem volna Freya képét a falról, folyton csak ijesztgetett.