lotus-bogár Creative Commons License 2011.12.08 0 0 348

Sziasztok!

 

Lakásvásárlás előtt állok és mint ilyenkor mindenki én is dilemmába ütköztem. Segítsetek!

 

Bár nem készültem panellakásba költözni, egy ajánlat mégis nagyon beette magát az agyamba. Első lakásom lesz.

 

A panel '71ben épült, közletkedésileg nagyon tökéletes helyen van. Legfölső 10. emelet. Nem koszos, nem leépült a lépcsőház, szép, digitális a lift. A környék szegény, de nem rosszarcúak. Egyértelműen élhetőnek tűnik.

 

A panel nem esett még át a panelprogramon, így se szép színe, se rendes szigetelése, de ami a legrosszabb, óbuda központú távfűtése van. És egyelőre nincs tervben, hogy ezek javuljanak. A nyílászárók mind, és két radiátor is cserélve voltak pár éve. Zaj teljen kizárható, szellőzetni viszont a konyha felől fogok valószínűleg, mert ha kinytom az ablakot az utcazaj azért bejön.

66nm. Óriási. hatalmas. Akkora terem lesz, hogy úszómedencét csináltatok :D

 

Úgy kalkulálok, hogy 3millióval LEGALÁBB beljebb leszek ezzel az ingatlannal, mint, ha egy közelebbi versenytársát venném meg. Nem lesz ekkora, nem lesz szignifikánsan jobb, de nem panel egy szegényebb környéken.

 

Ha azt mondom, hogy mindig, mindenkor 30.000.-el kerül többe a fűtés, mint egy nem távfűtött, állam vezérelt verzióban, akkor 100 hónap előnyöm van, hogy még mindig a pénzemnél legyek. Az alaphangon 8,3 év. És nyáron értelemszerrűen nem lesz 30.000 a fűtés. Szóval tartalék oldalról mindent túlbiztosítottam.

 

szóval 3millió forinttal, kb 10 fűtéselőnyöm van. ÉS azt mondta az ingatlanos, hogy a legdurvább időszakban is évente csak 1-2 alkalommal éri el a a fűtésszámla a 30.000Ft-ot.

 

Nem érzem, hogy derogálna 27évesen egy olcsóbb helyen lévő panel. Ősök jönnek presztízzsel, meg parkolással, de 7éves Astrám eddig is a szabad ég alatt volt és nem érzem, hogy zavarva kéne érezzem magam egy fullosra, tényleg igéneimre alakított, fasza panelben.

 

Tudtommal kötelező mindenkinek megcsináltatnia az egyedi mérhető fűtést, nem?! 10 év alatt el sem hiszem, hogy ez ne javulna.

 

Mondjatok PRO és KONTRA érveket!

 

Köszi!!!!