Lalo Creative Commons License 2011.11.15 0 0 5983

Probléma csak az, hogy a szabadkőművesség-ellenesség - más ordas eszmékkel együtt - úgy jön fel, mint a talajvíz. (Vagy inkább szennyvíz...)

 

Mind kiterjedésében, mind mélységében (magasságában?) egyre kiterjedtebb:

 

1) A Jobbik előretörésével számos vidéki település portálját kezébe kaparintotta és rendre jelentetnek meg ott a Kuruc infóról és egyéb szélsőjobboldali lapokról anyagokat - köztük számos, a szabadkőművességet meghamisító írást.

 

2) Egyes állami finanszírozású kulturális rendezvénysorozatokra a Magyar szigeten letesztelt rasszista, náci előadásokat nyomnak be.

 

3) A hazai szélsőséges előadók szeretnek Erdélyben turnézni, aztán az ottani "egészséges" véleményekre itthon pékdaként hivatkoznak.

 

4) A szélsőjobb eszméket igyekeznek tudományos köntösbe burkolni, szószólóik elismert kutatókként hivatkoznak egymásra és saját magukra.

 

5) A Jobbiknak köszönhetően a helyi politikai életben és a parlamentben is elhangzanak hivatásos politikusoktól szabadkőműves-ellenes kirohanások.

 

6) A szélsőjobb mellett egyre gyakrabban a kormánykoalíció képviselői is beállnak ebbe a szabadkőművesség-ellenes kórusba, főként a kereszténydemokraták, de ma már a fideszes prominens politikusok is.

 

7) Ezekben a támadásokban gyakorta csak kódszóként, a zsidó helyett használják a szabadkőművest; s ez azért is kedvező megoldás, mert még könnyebb is valakit szabadkőművesnek kinevezni, mint zsidónak - bár ez utóbbi sem lehetetlen...

 

8) A haladás, a progresszió képviselőit tényleges vagy feltételezett szabadkőművességük kapcsán próbálják meg kiradírozni történelmi vagy kulturális emlékezetünkből. (Ide tartozik Kazinczy, Kossuth, sőt Petőfi is!)

 

A fentiek igazolását linkekkel tudom bizonyítani, de a szélsőséges portálok reklámozásának elkerülésére ezt itt és most kihagyom.

Előzmény: Márton László (5982)