Jani71 Creative Commons License 2011.11.13 0 0 10859

Ha ezekből csak néhányat hagysz ki, biztos lesz folyton érés. :-)

A fajtaösszetétel attól függ, hogy az érésidőn kívül Te személy szerint mely tulajdonságokat részesíted előnyben.

Én a Saszlát nem rég vágtam ki, mert nagyon egyenes, jellegtelen, mézédes ízű fajta. Ugyanez lett a sorsa az Eszternek is, mert az meg amolyan apró bogyójú, elég jellegtelen ízű, majdnem borszőlő típus.

Éveken át hezitáltam a Suveníren, de végül úgy alakult, hogy meghagyom azt az egy tőkét, ami van, mert a család más tagjai szeretik (nekem egyáltalán nem jött be, meglátásom szerint csak a bogyó formája miatt érdemel említést, egyébként nem egy nagy durranás).

A Seetlers nem tudom, hogy melyik.

A többivel kapcsolatban: vagy nincs (én is csak a leírásokból ismerem - kivéve a Nérót, mert azt régen egyszer láttam, akartam is vesszőt szerezni, akkor nem sikerült, azóta pedig az oltványt nem szereztem be), vagy van és már termett egyszer-kétszer-néhányszor, vagy épp' jövőre kellene "beindulnia", ezért csak részlegesen tudok róluk nyilatkozni.

Vannak kedvenceim is ezek között...

Szóval a Saszlát, Suvenírt és Esztert biztos kihagynám. Szerintem nem érdemes velük vesződni, sokkal-sokkal értékesebb fajtákkal is ki lehet tölteni a rendelkezésre álló területet (hogy a ráfordított időt és pénzt már ne is említsem).

Előzmény: rámenős (10858)