zyl187 Creative Commons License 2011.11.08 0 0 592

Sziasztok, hozzá nem értő vagyok, ezért kérdezénk nálam okosabbakat.

Tőzeges talajra egy tó partjára szeretnék egy 5x6 m alapterületű faszerkezetes gipszkarton, közetgyapot, osb nikecell, dryvit szerkezetű pici tetőteres faházat építeni. A környéken 25-30 cm-es betontuskókra építették régen őket, de én beton alapot szeretnék, ami kb 20-30 centit emelkedne a földfelszín fölé.

 

Elképzelésem szerint (ami lehet h baromság) körbeásnám a kitűzött területet 50- cm mélyen, beledobnék végig 30x30-as koszorú vasalatot és rá 30 centi magas zsaluköveket, amik így kb 10 centire kilógnának a földfelszín fölé. Minden zsalukőbe szúrnék 1-2 vasszálat, ami  belemenne a vasalt gödörben lévő betonba, de egy picit kilógnának 2-3 centit fölfelé is, hogy a szerelőbeton vashálójával össze tudjam majd kötözni. Kiönteném betonnal az egész "keretet".

 

Középre a zsalukövek szinjéig 10cm közepes sóder, rá a vasrács teljes terjedelemben, összedrótozva a zsalukövekből kiálló vasszálakkal. majd beteríteni az egészet 10 cm betonnal. Erre jönne kátránypapír, majd megint vasháló??? (ha kell) és 10 cm aljzatbeton.

 

Így meg lenne a 25-30 centis magasságom és a kátránypapír miatt a szigetelés is.

 

Szerintetek?

 

Előre is köszi a segítséget.