Törölt nick Creative Commons License 2011.11.07 0 0 273

Ezzel a gondolatmenettel azért nehéz vitatkozni, mert annyira mocskos alapvetésre alapul, mely szerint egy állam halomra löveti lakosságát, azért, hogy hobbiból másokat gyilkolhasson.

Ki ezt feltételezi az.... moderált szöveg

 

Iron-Dome

A rendszert nem túl rég állították üzembe és már tervezésekor is tudni lehetett, hogy nem tud 100%-os védelmet biztosítani. Jelenleg 2-3 egység működik azon a területen, mely teljes lefedéséhez ennek többszörösére lenne szükség. 

Ráadásul tervezésekor még sokkal kisebb hatótávolságú rakéták ellen tervezték. (Kisebb terület lefedésére.) 

 

Egyébként, ha a fenti véralgerba stílusú megközelítést kedveled, akkor golndolkozz el azon, hogy mennyivel lenne humánusabb, ha ma Izrael kisöpörné Gázából az összes terroristát, ahelyett, hogy hosszú évekig harcoljon velük.

Egy ilyen akciónak ma lenne ~10000 áldozata, ami valszeg jóval kevesebb, mint amennyi a következő 20 évben összesen várható.

 

A másik humánus megoldás az lenne, ha Izrael azonnal, feltétel nélkül felszámolná magát, s a zsidó lakosok vagy öngyilkosok lennének, vagy visszatérnének oda, ahonnan ők, vagy felmenőik elvándoroltak. Ezzel csak az az egy probléma lenne, hogy a palesztín nép megszünne létezni. Persze, az Ő sorsuk eddig se sokakat érdekelt, úgyhogy ez talán mégse akkora gond.

Előzmény: berci222 (256)