justice1 Creative Commons License 2011.10.03 0 0 28650

A szemét köztünk leledzik, a törvények és az igazságszolgáltatás  egy béna kacsa velük szemben. Golyózzátok ki Ti, a tisztességes társak! A hiéna, akiről szó lesz, taxis. Talán magán, talán schwarzban, vagy mindkető egyszerre. A rendszáma legyen mondjuk pontosan EBJ-790. A Gerbeau mellett a Vörösmarty téri droszton ült be az a két gyanútlan korosabb japán hölgy szeptember 24-én délután 16h táján, akik a kinti Japán-Magyar Baráti társaság  küldöttségével érkeztek kis hazánkba s ahova menni akartak, az a budai oldalon levő Hotel Regnum. Megjegyzem, a tisztességes taxitársaságok gépein 2200-2400 között taksál ez a fuvar. A vörösses oldalszakállú negyven körüli előre kéri a viteldijat, pontosan 4500 Ft-ot.  Mivel életük első magyarországi útja, taxiba is először ülnek és még csak harmadik napja hogy itt vannak, gynútlanul átadnak neki egy ötezerforintost. Vörösses oldalszakállú hiénánk elveszi, majd lent matat és visszanyújtja, hogy ez csak egy ötszázas volt. A két hölgy meglepődik, de mivel a japánok konfliktuskerülök, erre átadnak neki egy tizezerforintost. Ebből a kis vörös hiéna visszaad egy ötezrest…. De nem is akármilyen ötezrest!- a szállóba érkezésükkor mutatják nekem,-majd hanyatt estem a szégyentől- egy régi lejárt román ötezer Lei-est. Az üvegen át látom, hogy a kocsi már el is száguld, oldalán sárga taxi-táblával és egy kicsit érthetetlen “Available 36-537786”-felirattal.

  Visszaküldtem az idegenvezetőmet, aki beültette előtte a két japán hölgyet  a Gerbeaunál a taxiba, hogy nézzen már utána ennek a kocsinak. Kis vörös hiénánk újra a droszton várja következő áldozatát s  amint észreveszi hogy közeledik  felé, azonnal indit, és üresen sietve elhajt…

   Hiába is jelezzük a rendőrségen, nem kell a füles se nekik. Csak a hivtatalos feljelentés a járható út.  Feljelenteni meg többórás procedúra volna, erre nincs idő se, mert a csoportot vinni kell tovább…. Az országimázs is ezennel megcsinálva…. „Én igy szeretlek Magyarország!”