fejlődő Creative Commons License 2011.09.11 0 0 1703

Szia MartinIsti!

 

1, Természetesen van összefüggés a jelenlegi bolygók és szféráik, illetve a Föld előző és következő korszakai, állapotai között. Erről olvashatsz pl. a Szellemtudomány körvonalai: 181, 193 és 323-324. oldalain. De még más helyeken is. Budapesti előadások, A szellemi hierarchiák és tükröződésük a fizikai világban stb.

Röviden: A jelenlegi Szaturnusz például a régi újratestesülésének tekinthető. A jelenlegi úgy jött például létre, hogy kellett egy hely azoknak a lényeknek, akik odaköltözhettek, mert bennük főleg szaturnuszi tulajdonságok voltak.Stb. Ők már a Nap kiválása előtt kiváltak... Ez egyébként összefüggésben van azzal, hogy a Föld először a Szaturnusz állapotot ismételte, aztán a Napét stb. Tehát az azonos nevek a szoros összefüggésre mutatnak rá, illetve arra is, hogy a korszak alatt alakultak ki a fizikai égitestek is. 

 

2, A Budapesti előadások 7. előadásában olvashatsz például arról, hogy a materialista elméleteket hogyan lehet megítélni a valóság szempontjából. Egyébként arról is olvastam már, de nem tudom hol, hogy valójában beavatási eredmények lecsapódása az ősköd elmélet is, hiszen abban is kezdeti egységes szubsztanciáról beszélnek, amiből aztán minden égitest létrejött, differenciálódott, ahogyan kezdetben a Föld is a jelenlegi Szaturnusz teréig ért el és benne volt ködszerűen minden naprendszeri égitest szubsztanciája, amiből előbb a Szaturnusz, Uránusz, Vulkánusz, aztán, a Nap, Jupiter, Mars, majd a Hold, a Napból pedig a Merkúr és a Vénusz vált ki. Mindenesetre messze jár a valóságtól minden materialista alapú elmélet.Tehát nem feleltethetők meg egymásnak.

 

Nem volt Nagy Bumm, és Nagy Zutty sem lesz. Ez színtiszta képzelgés. Konkrétan mit tudnál megfeleltetni minek? Gondold végig...

Hogy zajlana a Nagy Zutty és hogyan válna az anyag szellemmé a szellemtudomány szerint?

Üdv.

Előzmény: MartinIsti (1699)