Ormótlan Creative Commons License 2011.08.24 0 0 2447

Nem kérdezel hülyeséget, sajnos sok tévhit terjeng....

Nem esznek gyereket a pókok, nem vetik rájuk magukat a magasból. Viszont esznek szúnyogot, ami tudvalevőleg már eszik gyereket is... :-)

A magasban valószínű a hosszúlábú álkaszás lakik, nem feltétlenül dekoratív a hálója, ám tényleg sok kis apró rovart összefog a lakásban, folyosón. Ha keresztes koma kerekhálóját is látod, az még jobb, mert ők már kicsit nagyobb rovarokkal is elbánnak. Lakásban nem fogsz olyannal találkozni, amelyik bármennyire is ártalmas lenne, a legtöbb hazai pók arra se képes, hogy átharapja egy gyerek bőrét.

Hazánkban olyan pók, ami kicsit is ártalmas lehet méreg ügyében, csak réten találsz, de ezt se lehet összehasonlítani a távoli vidékek mérges pókjaival, s főleg nem könnyű összetalálkozni vele egy "amatőrnek", aki nem tudja, hol keresse. A mérges dajkapók (akiről beszéltem, a rétek lakója) nagyon nem szereti az emberi lakhelyeket, de ha pl. a réten szándékosan szétbontják a fészkét, ahol a babáit neveli, akkor esélyes, hogy mar. Szerinted ennek mennyi az esélye egy folyosón, ahol nem nőnek sűrűn a fél méteres fűszálak? :-)

A fiók, szekrény lakói: sok pók kedveli a háborítatlan, sötét zugokat, ahol megbújhatnak. Valszeg ilyen hely a szekrényetek is :-) Nagyon helyesen tetted, hogy kitelepítetted és nem agyoncsaptad, kimondottan dicséretes cselekedet volt! :-) Ha a gyerekeidet is hasonlóan neveled, az még szebb dolog! Annyi csoda van a Természetben, amire gyönyörködve nézhetnek, amit megismerhetnek és örülhetnek neki!

Előzmény: yaminka (2446)