Kuruc71 Creative Commons License 2011.06.20 0 0 6710

Olvastam a Japan tengo foparancsnok beszamolojat  a tengo fegyvernemukrol a II. VH ban. Tobb aspektusbol targyalta a temat ( technikailag, hadszinterileg, kuldetesileg ) es igy a Panama csatorna is szoba jott. Elmondasa szerint egyszeruen keptelenek voltak megoldani ezt a feladatot pedig elszantsagban nem volt hiany.

 

 

Az elszantsagra egy pelda.

 

A Pearle Harbouri tamadasnal a torpetengok tamadasat folosleges kockazatnak tartotta a haditengereszeti vezerkar ezert lefujtak a bevetesuket. Ennek fo oka az volt hogy nem tudtak biztositani a szemelyzetek ujra felvetelet a tengokra a bevetes utan. Ezt kovetoen a tengok szemelyzetei "koveteltek " hogy bevetesre menjenek.  Mind ott pusztult ( kiveve a fogsagba esetteket ) cserebe ket talalatert.

 

 

 

Szoval akkoriban nem tudtak egyszeruen megoldani pedig a hajoikkal meg San Francisco es Los Angeles partjainal is RENDSZERESEN feltuntek es nem csak hajokat sulyesztettek el ( fedelzeti loveggel es torpedoval ) de meg felszini celokat is tamadtak.  Igaz ( hozzatette ) ezek gyakorlatilag loszerpocsekolasok voltak.

Előzmény: Ramius (6709)