Varacskos Disznó Creative Commons License 2011.06.14 0 0 227

Szia!

 

Ha az oldalához hozzányúlsz, az a karkivágás bőségét is érinteni fogja. Ha az ujja is bő, akkor szerintem nem gond, mert egyszerűen szétbontod-beljebb varrod-szétvasalod végig a teljes oldalvarrást + a hóna alatt befordulva az ujjából is annyit, hogy a bevett rész szépen elkeskenyedjen, eltűnjön, azaz ne zárjon be szemmel látható szöget az eredeti ujja-varrással. (Ja, ehhez azt is kéne tudni, hogy milyen típusú az ujja, mert vannak olyan két részből szabott ingujjak, ahol nem is a hóna alól indul ki az ujjavarrás, azaz nem találkozik az oldalavarrással. Én ennél a típusnál kibontanám a karkivágás varrását is a legközelebbi ujja-alsóvarrásig, ott beljebb varrnám /azaz beszűkíteném/ az ujját, és visszavarrnám a karkivágásba, nagyon vigyázva, hogy ne ráncolódjon egyik sem.)

 

DE! Az egész csak akkor működik, ha leméred, hogy mennyivel lesz így kisebb (rövidebb) a karkivágás, és az még megfelel. (Nehogy az legyen, hogy a pasas nem tudja megfogni a kapaszkodót a metrón...) Meg ha túl sokat veszel be, eltolódik a karkivágás íve, és szintén nem lesz jó (kb. egy-egy centivel én még bepróbálkoznék, ennél többet nem tudom).

 

Ha viszont az ujja bőségéhez nem akarsz hozzányúlni (mert pont jó), akkor már bonyolultabb az ügy. Valószínűleg megpróbálnék máshol szűkíteni rajta (esetleg a háta közepén? ez sem egyszerű). Ha végképp nem megy, akkor kínomban szerintem kibontanám az egész ujját, beljebb vinném a karkivágást (azaz kivágnám a meglévő eleje-háta anyagból úgy, mintha egy új szabásminta volna -  ha még kiadja így az anyag), és nagyon óvatosan visszavarrnám az ujját az újonnan megrajzolt karkivágásba. Viszont ingujjat bevarrni elég nehéz úgy, hogy szépen fölfeküdjön, úgyhogy fene tudja, ebbe valószínűleg nem vágnék bele. (Gondolom, valami kedvenc ingről lehet szó, és azért kéne bevenni belőle a sokkal egyszerűbb "félretesszük, majd jó lesz valamire" helyett. :)

 

Ja, ez nem profi vélemény, én is csak hobbiszinten varrok, de mivel senki nem szólalt meg, gondoltam, megtöröm a csendet. :)

Előzmény: Wed (226)