BahnScorper Creative Commons License 2011.06.02 0 0 1853

Mi sem hagytuk ki természetesen, noha inkább csak "kocarajongók" vagyunk... de ennek ellenére a nem túl ismert dolgaik is nagyon tetszettek.

 

Az eleje valóban nem indult valami fényesen, mintha csak valami tribute-banda állt volna ki a színpadra, de miután helyreállt a hangzás, már semmire sem lehetett panasz a részükről. Tényleg csak a zene (és az ének) állt középpontban, és ennek így is kell lennie. Habár azt meg kell vallani, hogy a háttérzenészek számomra igencsak vicces látványnak tűntek, de a svéd könnyűzenében (és a svéd mindennapokban is) ugyebár gyakran előfordul az ilyesmi... :-) a gitáros srác viszont nagyon szépen játszott minden hangszeren, és a "szétgitározások" is igen jól sikerültek, meg a bemutatkozása is. Csak azt sajnáltam, hogy pont a két legismertebb gitárszólót sikerült összecsapni - igaz, az utóbbi szó a Listen To Your Heart-ra egészében is igaz volt. Most vajon tényleg csak a "muszáj" érzet miatt nem tették oda annyira, vagy mert elfáradtak a végére... de sajnos csak a puszta mivolta miatt volt fénypont...

 

...az igazi viszont számomra a tökéletesre sikeredett Must Have Been Love volt - de emellett a valamiért a csapat karrierje során "elsikkadt" lassú számokat is nagyon tudtam élvezni (lazán be tudtak volna ezekkel is futni, ha a rádióban is gyakrabban lehetett volna hallani ezeket), ahogy a különféle hangszercserélgetésekkel legalább annyira meg tudták dobni ezt az estét, mint a nagy slágerek meg a gyorsabb dolgok.

 

Marie hangjára és megjelenésére sem lehetett panasz, és ezzel még úgy is megállná a helyét, ha nem ment volna át mindazokon a dolgokon, csak szimplán hallgatásba merültek volna az elmúlt néhány évben.

 

Kár, hogy a közönség mindezt kevésbé respektálta... nemcsak azt nem értettem, hogy miért pofáznak a lassú számok alatt, hanem azt is, hogy hogy képes valaki bent az állóhely közepén rágyújtani. Meg az oké, ha valaki Metallica vagy Iron Maiden előtt/alatt/helyett berúg, mint a ló, aztán kb. úgy is viselkedik, nade itt?!

 

Összességében azonban ez egy kihagyhatatlan dolog volt - mellesleg az első Papplacis koncertlátogatásom is ;-) - de nemcsak az örök emlékek tették széppé, és ha majd egyszer visszajönnek, mi is így teszünk...