damatic73 Creative Commons License 2011.03.29 0 0 1115

Tisztelt szakik!

Egy másik topikban ugyan kérdeztem már, de hátha van itt olyan, aki azt nem látta, és tud valami megoldást...

Van egy valaha Hello HD-tól vásárolt ADB 5800sx-es beltéri, ami úgy került hozzám, hogy a UPC Direct előfizum kártyájával működik (állítólag). De nem. Tehát hazahoztam, összeraktam, bedugtam a kártyát és nem műxik. "A készülék zárolva. Kérem a kódkártyát." Az eladó messze van, eleinte ígérgette, hogy segít, de semmi nem történt, és már szóba se áll velem (se telefon se e-mail). Mielőtt feljelentem, tisztelettel kérdezem, hogy meg lehet még menteni a helyzetet úgy, hogy legalább hálózati kliensként és médialejátszóként működjön? (Mert ugye tégla a ház falába kell, nem a TV alatti polcra)

A boxról csak annyit tudok, hogy állítólag az a konstrukció volt, amikor a box az előfizető tulajdonába kerül. A kártya meg saját élő előfizetésem.

Már mondtak olyat is, hogy a fő gond, hogy a hello box olvasója conax, a jupici meg kriptowőrksz, így nem is fogják megérteni egymást, amíg nincs a box megtanítva rá.

Ajánlották, hogy mindigtévé kártyával próbáljam éleszteni, mert az conaxos, legalább a menübe talán be tudok menni (még ha ugye a tuner nem is alkalmas a földi digire), aztán kiderül, hogy csak egy darab téglám van a vinyó körül, vagy ökörhajigáláson kívül másra is jó lesz.

Szóval várom az okosságokat, mert eddig két jupicis szerelő is azt mondta, hogy ilyen boxszal még nem volt dolga, inkább nem vállal érte felelősséget.

Ha tud valaki valamit, de inkább privátban, valahogyan kérem, jelezze! Köszi!