walesifarmer Creative Commons License 2011.03.11 0 0 2606

Szia Bea!

Ez attol is fugg mennyi tojast fogsz keltetni. A furj nem egy kenyes madar. Ha meg hidegben fognak kikelni a tollasodasig tartsd oket infra lampa alatt. Legyen elottuk vitaminos viz es csibetap. En az elso par napban lepedo darabot teszek alajuk, de tehetsz ujsagpapirt is. Ne csuszosat. Az elso ket napban a kajat csak a foldre szorom, utana teszem etetore. Arra ugyelj, hogy ne legyen mely a vizuk az itatoban, mert belefullad konnyen. Hasznalj peldaul befottes uveg tetot. A ketrecuk nem kell hogy magas legyen, eleg 25-30 centi. 9-10 hetes korukban en tojo tapot adok nekik. Az en furjeim 11-12 hetesen kezdenek el rendesen tojni. Itt a forumon azt olvasom, hogy a magyar furjek hamarabb. :-) Szerintem ne adj nekik hamarabb tojotapot, mert az olyan mintha a 14 eves kislanyokat osztonoznenk a szulesre:-)
Ha szeretned hogy sok toji legyen akkor napi 12-15 ora feny kell nekik. Nalam 15 orat van naluk, tojnak is rendesen. Ha keltetni is szeretned majd a tojikat arra ugyelj, hogy 4 tojora legyen egy kakasod. (Nekem 3 es felre van, de nekem sokan vannak egyutt) Ha sokkal tobb a kakasod vedd kulon oket, vagy add-ajandekozd el, mert csak verekedni fognak a tyukert, vagy nem lesz magos a tojas, mert leverekszik egymast a tojorol. Ha atojod lenne sok, semmi gond, azokat kulon tartva lesz finom tojasotok enni. A tojo akkor is tojik, ha nincs mellette kakas, csak magtalan a tojas, nem kel ki belole semmi.

Biztos nagyon sok mindent kihagytam, de kerdezz mire vagy kivancsi es biztos lesz itt mindig valaki aki megvalaszolja a kerdesed.

Sok szerencset kivanok Neked es a leendo furjeidnek.

 

Előzmény: kovibea2000 (2605)