Törölt nick Creative Commons License 2011.02.14 0 0 2469

Szia

Megpróbálok én is egy kis tanáccsal segiteni.

-A ketrecen kivüli-belüli etetés -itatás? a külső etetésnél nem bent szórják ki a takarmányt ami plusz takaritás ha bent van az etető.

- De ha kint az etető nagyobb nyilást kell hagyni ahol a fürj feje kényelmesen kifér, de ott viszont a patkányok és nyest, stb befér és nagy kárt tudnak tenni. Ajánlatom a belső etetés itatás.

- A rács mérete: kicsi és erős legyen, az elöbbi okok miatt. Javaslatom a 2,5 X 2,5 cm-es lyukbőség.Az egér befér de az nem bántja a madarakat.

- Egy 140 X 60-as ketrec majdnem jó, csak 40 cm méj legyen, mert takaritáskor nehéz benyúlni. A magassága 30 cm elég. egy ekkora ketrecben kb 15 madár fér el kényelmesen.

Ha csak tojást akarsz termelni, csak tyukokat vegyél. Ha húsra termelsz akkor kakast kell venned (olcsóbb is nint a tyúk)

-Amennyi madarat írtál az elfér kettő ketrecban. Naponta  2 X fél óra elég. Takaritáskor több idő kell.

-Az 5 X 5-ös háló nem jó mert kisebb korban is lesznek fürjeid és azok kiférnek.

-Az oldala, hátulja lehet pozdorja, vagy amit tudsz szerezni, de az alljának én az Un. CK lapot ajánlom. Ez hasonlit a gipsz kartonhoz, csak cement és forgács alapu. A vizet bírja és könnyen fel lehet takaritani az ürüléket. Tehát csk az elejének kell rácsnak lenni, ami egyben ajtó is. Ami 2 részben nyílljon lefelé, mert takaritáskor egyik felébe kell zárni a madarakat, mert ha kiszöknek elrepülhetnek.

-Alább van kép a ketrecemről a 2300 hsz-on ott látszik egy tojató fészek ami a hátsó felére kell akasztani, kis kijárókat kell kivágni és akkor oda járnak tojni, mert különben oda tojnak ahol vannak. A tojató mérete 15 X 15 X 15cm nálam 7 van egy sorban.

Ja, ha tojatni akarsz tojó táp kell nekik és min 15-16 óra világosság és min 15 c fok meleg.

Remélem sikerult valami jó tanácsot adni.

 

 

Üdv István

Előzmény: biafürj (2467)