Nolanus Creative Commons License 2011.02.05 0 0 7688

Egészen érdekes ez az 'északi utazás', és előadásodban valóban eléggé egybevág a korábban vázoltakkal.


Engem még mindig furdalnak az Aranygyapjú-val kapcsolatos egyiptomi párhuzamok, az írha, mint szakrális tárgy (Mendész(Ozirisz)-Hatmehit-Atargatis vonal), mivel úgy tűnik, koránt sem elszigetelt eset a görögöké (bár ez lehet a legkomplexebb kosbőr történet az 'arannyal' kapcsolatosan, ami ránk maradt).

A 'Királyi Művészet' kedvelői számára előástam Mairnek egy írását, amiben újfent e téma körül ólálkodik, néhány egyéb ismerős szimbólum társaságában, természetesen a maga sajátos(vagy sem) értelmezésében.
Waite fordította, és szerepel a Hermetic Museum általa szerkesztett változatában (Maier Symbola Aureae mensae...-jének XII. könyvéből), sajnos némi kihagyás és egyéb 'elsiklások' észrevehetőek az eredeti változattal szemben, így alaposabb összevetést igényel majd, de így posztomusz is mindenképp köszönetünket nyilváníthatjuk neki a téma hozzáférhetősége irányában tett erőfeszítéseiért.
Michael Maier: Finom példázat - avagy Főnix keresése

 

És aki nem hallotta volna még, itt egy újabb piramistúró elmélet: http://www.hirado.hu/Hirek/2011/01/28/11/Ujbol_megvizsgalnak_a_Kheopsz_piramist.aspx

Előzmény: Schenouda (7687)