ALMIRA_ ELIZA Creative Commons License 2011.02.01 0 0 2374

Szervusztok, Erzsebet vagyok, Kolozsvarol, Erdely bol, nem reg koltoztem Magyar orszagra ..., jo nak tartom topikotokat es plane hasznosna, erdekesnek, de sajnos jelenben, nem tudom mindamennyit akkarnam  bongeszni, nincs idom raja, ( lehet, eljon az ido, mikkor lehet kosszonet nektek is, idom lessz ezt a topikot elolvasni, az egeszet ! remelem ....)

 

Vagyis, mindig szeretem az allatokat, ( 2 boxer kutyam volt pannel ben is ....) , furj tenyesztesre gondoltam, es habar a megvevesuk elot informalodtam, megis sajnos becsaptak ! vettem 40 db furjet  2 ketrecel egyut ( megszamolva, csak 38 volt ! ...),

ez meg nem lett volna baj, 2 heti meleg be tartas utan, tojotapot adva nekiuk , el is kezdtek tojni, de sajnos soha nem haladta meg a 4 - 5 tojast naponta, meg ez sem lenne baj, de va 2 hete, esnek le a tolujuk es mindha legyengulnenek ! sajnos, mar ketto beszorult es nem vetem eszre es a tarsai sajnos agyon tapostak szegenyket !

Velemenyem szerint, oregek..., habar nekem 6 honaposoknak adtak el ! ez is lehet hazugsag volt ....

 

Edes, kedves, erdekes teremtmenyek ezek a kedves kicsi furjek, felvidamitotak eletunket ! jelenletukel, hangjukal, stb. vel , vagyis nem bantam meg a kiadot penzt ertuk , habar bevoltam csapva es majdnem 100 % mondanam, hogy nem vetem 6 honaps furjeket, hanem 1 even felulieket ! Vidamak, eletrevaloak, ugyhogy mas okkot, hogy esik le a tolojuk, mind az oregseg, nem kaptam.

 

Vagyis, miutan, egy normalis ketrecet fogok venni, hogy ne meg sebesuljenek meg szegenykek, ujra legkevesebb 50 furjet gondolok venni, de mar 1 naposakat, hogy biztos lehesek idokorukrol.

( ezeket le kel vagjam...es jelen ben nincs ki, en nem tudok allatot vagni, es nem is akkarok, ugysem fogok tudni furjet enni, sajnalom okket ...)

 

Kerdesem lenne irantatok, szeretnek egy 500 db furj tenyesztest vegre hozni, tudva a tojas milyen egeseges, stb. es ez biztositana, megelhetosegunket, itt Magyar orszagban.

Tudtok e Magayrorszag teruleten nagykereskedot , aki honaponket, havonta  megvene / felvasarolna  900 - 1.800 tojast ?

 

Elore kosszonom kedves valasszotokat es sok sikert kivanok nektem ! 

 

udv. 

Erzsebet 

Előzmény: Törölt nick (2373)