Ormótlan Creative Commons License 2011.01.26 0 0 2420

Biztos, hogy nagy eretnekpók? Miből gondolod??

Ő elsősorban a nyirkos, sötét helyeket szereti (pince, ilyesmi).

Magyarországon nem él olyan pók, ami veszélyes marású lenne, így ő sem veszélyes. A pókmarásnak egy negatív következménye lehet: bakteriális felülfertőződés miatti helyi gyulladás, amit pl. egy tövis szúrásától is lehet kapni, vagy simán a kosztól. Én még nem hallottam olyanról, akit megmart.

Kétségtelen nagy pók, aki ijesztő lehet, de ahhoz, hogy ennyi lehessen nálatok, feltétlenül kell valami, amit ehet. Rovarokra gondolok, s mivel nagy pók, ne muslicában gondolkodj. Érdekessége ennek a póknak, hogy megeszik az anyukájukat nem sokkal kikelés után, s ezt követően is szokásuk a babáknak együtt vadászni egy darabig.

 

Az agyoncsapás nem jó dolog, jobb lenne befogni és a szabadban elengedni... 

A viselkedésük elég fura, nem szoktak ennyire előjönni, csak sötétben, elég félénk szokott lenni. Szóval fura.

 


A helyedben elhúzogatnám a bútorokat, s a sötét, nyirkos sarkokat alaposan átnézném. Nagy, kusza hálója kell legyen egy alagútszerű szintén hálóból szőtt "csővel" benne, amiben laknak. Ha ki akarod ebrudalni, akkor a lakóhálót kell megkeresned. De tényleg próbáld meg nem agyonütni, hanem poharat ráborítani, alulra papírlapot becsúsztatni, s így kivinni.  Ráadásnak egy így befogott pókot biztonságban megbámulhatnak a gyerekeid is, mert a megismeréssel többre mész, mint az agyoncsapással.

Előzmény: majestic75 (2419)