Solstane Creative Commons License 2011.01.10 0 0 1442

"Nem csak kenyérrel  él az ember".

Néhány gondolatot szeretnék ehhez hozzáfűzni, bár lehet, hogy nem pont ilyesmit vársz.Azt hiszem a Pfeifferről szóló könyvben volt az a számomra döbbenetes bekezdés, amit sajnos nem találtam meg, ezért valahogy megpróbálom a saját szavaimmal leírni.Azt írta, hogy az emberek azért halnak meg viszonylag korán, mert dolgoznak naponta 8, vagy több órát, kimerülnek, aztán otthon megpróbálnak pihenni, hogy másnap folytatni tudják, de igazából nem találják meg  a kapcsolódást a kultúrához.Steiner mondta ezt, hogy az embernek a kultúrából kellene felvenni bizonyos impulzusokat, amelyek az életet segítenek tovább vinni.
Nem művelek földet, bár a nagyszüleim (meg a déd- és ükszüleim is) kertészek voltak. A kertészetben nőttem fel.És a képzőművészetet is szenvedélyesen szeretem már egész kisgyerek koromtól fogva. Amikor az internettel találkoztam, akkor az volt az első döbbenetes felfedezésem, hogy mennyi képadatbázis van fenn,hónapokig ezzel voltam elfoglalva, hogy festmények után kutattam.A figyelmem egyre inkább a 13-14. század festészetére irányult, főleg a németalföldire,mert ez valami csodálatosan szép és mélyen keresztény festészet volt.És sajnos könyvekből ezt nagyon nehéz lenne megismerni.
Solszor éltem át, hogy ezekkel a képekkel való foglalkozás után, ha lefeküdtem aludni, akkor a csukott szemhéjam előtt elindultak bizonyos "képi folyamatok", színek és alakzatok.

Csak annyit szerettem volna mondani, hogy a kultúrának is fontos tényezővé kellene válnia, a táplálkozás mellett.

Előzmény: antrapo (1425)