kalamajkosz Creative Commons License 2010.12.05 0 0 7608

itt az utólsó mondatomat talán pontosítanom kellene mert így éppen olyan sarkított, amilyen rövid.

 

én nem mondom hogy egyáltalán nem járhattak földönkívülek a földön valaha. miért is ne járhattak volna? igaz közvetelen egyértelmű bizonyítékunk nincs erre, és a Schenouda által megosztott nyomok/utalások jórésze csakugyan több mint gyanús. a legtöbb esetben nekem is csak az jut az eszembe hogy csakugyan itt jártak. nem is tudok jobb magyarázatot. de ugyanakkor attól is tartok hogy ez csak azért van, mert olyan korban élek amiben ez a magyarázat adja magát leginkább reálitásként.

 

tulajdonképpen nem tudom minek van kisebb valószínűsége. hogy egy naprendszerben több bolygón is értelmes élet fejlődik e ki, vagy hogy épp mi rendszerünkbe téved egy csillagközi utazó.

 

egy találkozáshoz elég pontosnak kell lenni hogy ne kerüljük el egymást térben és időben. ha itt a teret el is hagyjuk az egyazon naprendszer okán, és csak az időt nézzük, elégha eszembe jut az az óradiagramm, amin a föld ideje 24 óra és az ember csak az utolsó néhány másodpercben van jelen. és 1-2 másodperces csúszások is kb. 50-100ezer éveket jelentenek.

Előzmény: kalamajkosz (7599)