Törölt nick Creative Commons License 2010.11.27 0 0 7567

"Azt mondják, hogy az emberiség legrégibb tanítói a miénktől sokkal fejlettebb emberiséghez tartozó szellemek voltak, akik a misztérium–intézményeket alapították. Úgy gondolták ugyanis, hogy ez a leghatékonyabb módja a magasabb rendű tanítások átadásának a csecsemőkorú emberiség számára. E nézet szerint a korai időszakban azok irányították a misztérium–intézményeket, akik ismerték a természet erőit.

....

A csodákat, amiket a misztérium–intézményekben tapasztalhattak, egy földi ember sem tudta megismételni.

Az idő elteltével az emberiség értelme egyre jobban kifejlődött, és amikor elég erősnek tartották, hogy megálljon a saját lábán, a tanítók fokozatosan eltűntek. A misztérium–intézményeket átadták a földi emberiség legjobb tanulóinak, akik végül kénytelenek voltak jelképekkel és trükkökkel, drámákkal és színielőadásokkal pótolni azt, amit korábban fejlettebb eszközökkel csinálhattak.

Majd belecsúsztak a romlásba, és az ember otthagyta a győzelmet a saját győzelméért és állandó küzdelemben a természet alacsonyabb elemeivel. A tanítók láthatatlanok maradtak, mindig készen, hogy segítsenek, de már nem mozogtak láthatóan az emberek között, kényszerítve a tiszteletet és imádást. Így szól a hagyomány.” (Fragment of a Faith forgotten, London, 1900 -kiemelés tőlem!)."

 

Most akkor mizu??

 

A régi, fejlettebb emberekhez tartozók tanították az embereket, vagy szellemek? Vagy is-is? A felsőbbrendűek elutazásáig, vagy meghalásáig. (Gonosz emberek, gonosz szellemekkel)

 

(A fejlettebb az csak technológiailag értelmezhető szvsz, mert a felsőbbrendűek által léétrehozott kultuszok elnyomó piramisrendszerek, barbárok és embertelenek lettek. Az embert szinte beszélő állatoknak, eszköznek tekintették. A hatalmat a tecnikai és tudásbeli fölény vívta ki.)

 

A szellemek tanítása lényegében ugyanilyen, csak ott a szellem nem materializálódik, hanem a kultuszvezéren, fáraón keresztül érvényesül ugyanez a szervező akarat.

 

A Biblia özönvíz előtti mítoszleírása a földön járt felsőbbrendűeket így jegyzi:

 

"....az emberek sokasodni kezdének a föld színén, és leányaik születének. És láták az Istennek fiai az emberek leányait, hogy szépek azok, és vevének magoknak feleségeket mind azok közül, kiket megkedvelnek vala. És monda az Úr: Ne maradjon az én lelkem örökké az emberben, mivelhogy ő test; legyen életének ideje száz húsz esztendő. Az óriások valának a földön abban az időben, sőt még azután is, mikor az Isten fiai bémenének az emberek leányaihoz, és azok gyermekeket szűlének nékik. Ezek ama hatalmasok, kik eleitől fogva híres-neves emberek voltak. És látá az Úr, hogy megsokasult az ember gonoszsága a földön, és hogy szíve gondolatának minden alkotása szüntelen csak gonosz."

 

Mózes első könyve - A teremtésről » 6. fejezet

 

A leírás alapján láthatóak voltak, sőt keveredtek az emberiséggel.

Az újszövetség azonban már így ír a jelenlétről:

 

"Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, ez élet sötétségének világbírói ellen, a gonoszság szellemei ellen, melyek a magasságban vannak."

 

Efézusi levél:6:12

 

 

 

 

Előzmény: Schenouda (7566)