Ormótlan Creative Commons License 2010.11.17 0 0 2392

Dajka ajtóban??? A mérges dajka fűszálon, virágon fészkel. Leginkább réten, de persze kertben lehet.

Ahhoz, hogy megmarjon, meg kell markolászni, ez meg elkerülhető, ha tudod, hogy néz ki a fészke. Ebben az albumban találsz pár példát:

http://picasaweb.google.com/lgym123/0801#

És a fészket nem szabad szétszedni, mert arra harap ( Ne utánozz, na! :-))

Marás esetén az elsődleges bajforrás az lehet, ha a seb felülfertőződik. Ezt megelőzendő érdemes fertőtleníteni minél hamarabb. Olyanok, akik már megmaratták magukat dajkával, relatíve erős (darázscsípés-szerű) fájdalomról, a marás helyének fájdalmáról, égésről és zsibbadásról számoltak be, a zsibbadás kiterjedhet arra a testrészre, amin a marás van, de ez már nagyon ritka. A fentiek pár óra vagy max. 1-2 nap alatt elmúlnak, és ha nincs bakteriális felülfertőződés, akkor felejtős. Mivel ma már majdnem mindenki allergiás valamire, érdemes esetleg kálciumot bevenni.

Ha a cselő megmar, akkor jelentkezz a Guinness Rekordok Könyvénél, mert kb. ekkora szenzáció lenne. Állati beszari pók, látni se könnyű, megmaratni magad meg külön művészet. :-)

Ha vízipókot (búvárpók a rendes neve) látsz, küldd a koordinátákat!!!! :-) Elég ritka, védett pók.

 

Komolyan mondom, hogy annak az esélye, hogy megmarasd magad vagy a gyerkőcöt egy pókkal, elég kicsi...

Láttam már korábban ebben a fórumban is egyértelmű ágyi poloska csípéselet pókmarásnak "eladva" (az illető fotót is rakott be a megcsíptett lábról v. kézről), szóval ha csípés van, az utolsó a pók, amire gondolni kell. Gyerkőcöt meg úgy tudod megvédeni legjobban, ha megtanítod neki a természet szeretetét és tiszteletét (s azt, hogy ne piszkálja, amit nem ismer és élőlény). Ha kicsit megnő, és ezt nyitottságban teszi, sose lesz baja az állatokkal.

 

Előzmény: mángorló (2391)