Kuruc71 Creative Commons License 2010.11.06 0 0 6567

Az első fotón egy próbajáraton lévő CVN látható amelyiken sem repgépek személyzet, üzianyag, bombák, fegyverzet klotyópapír kaja stb stb nincsen. Így a merülése majdhogynem felülterhes mert a ballasztrendszer az üres hajót csak kedvező időjárás esetén tudja kompenzálni.

 

A második fotón is a gyári munkások tesztmenete látható hasonló körülmények között.

 

 

Ezek szuper gépek az biztos de akár mennyi acélt cellát raknak bele ezek nem elsűlyeszthetetlenek !!! Pláne nem hogy ezek a cellák bizony tel vannak érzékeny anyagokkal felszereléssel meghajtással, fegyverzettel üzianyaggal stb.

 

 

A tengelyein iszonyat energi van. Ha ezeket a tengelyek az egyik végükön kimozdítja egy robbanás akár csak centikre az a teljes meghajtás végét jelenti.

 

Ne tudjuk meg soha hogymilyen az amikor egy torpedó szalvó megkínál egy ilyen vasat de tartok tőle hogy nem olyan sima ügy lesz mint gondolod.

 

Belső robbanások, struktúrális egység megbomlása, vészrendszerek leállása ,külső tényezőknek való kiszolgáltatottság megnövekedése ( időjárás, vízjárás )

De ahogy mondtam elég az is ha leszedik egy két csavarját . Az hajó onnantól már nem harci egység csak egy vánszorgó célpont. Onnantól neki el kell jutnia mondjukPearle be és ott egy hónapokig tartó javításon átesni.

 

"A hangárfedélzetig teljesen zárt a hajótest. Azaz több tízezer tonna a felhajtóerő-tartalék. (Mivel a pontos adatokat nem ismerem, nem akarok túlzásba esni, de szerintem jóval több, mint a vízkiszorítás!!)"

 

Ha nem történik ott is robbanás vagy a deformáció nem reccsenti meg a zárófalakat akkor igen. De itt is ott egy csomó "de".

 

"Azonban az elüllyesztéshez szükséges "fáradozás" mértéke alaposan megnövekszik, ha egy hordozót akarsz leküldeni Kusztóhoz."

 

 

Minden "ellenséges" haditengerészet azt valja hogy szinte bármilyen fáradságot megér egy ilyen ladik kiütése.

 

 

"Ja, és még egy apróság, a csöves témához. Egyértelmű, hogy sokkal gyorsabb lesz a süllyedés, hiszen egy lövedék nem felületet rombol, mint egy torpedó, hanem pontszerűen masírozik be a hajtótesbe. Azaz a cellás felépítés nem segít, hiszen akár 2-3-4 vízmentes falat is átüthet. Azaz, a sok apró lyukacska hatására a hajó szépen telefolyik. A fenti példával élve, ha sörétes puskával lősz, jó eséllyel egyetlen lövés is elegendő lehet az összes szaft elvesztéséhez."

 

A torpedók sem kontakt robbanófejelsek manapság és egy alúl robbanó torpedó nem egy hanem több rekeszfalat is hazavág és nem csak úgy hogy lyukat üt rajta.  Itt van egy az az egy db MK-48 CBASS -nak az eredménye.

 

El tudod képzelni mit művelne egy szalvó ???

 

 

 

Előzmény: Ramius (6566)