Kuruc71 Creative Commons License 2010.11.06 0 0 6565

"A NO egy 19 ezer tonnás hajó volt, egy hordozó meg százezer tonnás."

A Bismark a Yamato is volt 60-70 000 tonna mégis elsűlyedt. Ha jó helyen találják el akkor meg baromi hamar elsűlyed( HOOD )

 

 

"A hordozó elég tisztességes páncélzattal bír, a NO ehhez képest papírhajó, páncélzat nélkül."

 

Nem nagyon van CV-re rálátásom de úgy gondolom tudom hogy pár helyet leszámítva NINCSENEK páncélozva. A fő páncélozás az jelenti hogy az érzékeny részeket igyekeznek belül alúl elhelyezni hogy a felépítmény többi szintjei adják a "páncélvédelmet" A burkoló lemezek meg szerintem gyakorlatilag ugyanakkorák.

 

"A hajó belső szerkezeti tagoltságáról már ne is beszéljünk."

 

Nagyobb hajó. És ? Több acél az igaz de ha a wasser bemegy akkor az ugyan úgy elsűlyed, vagy felrobban ha úgy éri a találat.

 

 

"Ezek fölött az apróságok fölött elsiklani - még ha ilyen elegánsan is próbálod - elég durva értékelési hiba."

 

 

Lásd fönt. :-)

 

 

"És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a RIMPAC során elszenvedett sérülésekről semmi infó sincs."

 

Tudom szerénytelen a dolog így halkan is mondom ( már akinek )

 

"Az, hogy utoljára ágyúkkal lőtték, korántsem jelenti azt, hogy attól is süllyedt el, vagy ha nem lövik, akkor el se süllyed."

 

A rakétás bombás lövészet délelött volt illetve kora délután volt és a hajó meg sem dőlt !!!!! A tüzérségi lövészet pedig másnap reggel.

 

"Egy ekkora vasdarab süllyedése nem lesz két perc, hacsaknem a közepén felrobbantod a komlett lőszerjavadalmazást - lsd. Hood."

 

Azután hogy átfordúlt, perceken belül el is sűlyedt. Persze egy nagy CV tele van helységekkel légzsákokkalde ha a folyamat elindult akkor már tökmindegy hogy 5 perc vagy 5 óra esetleg két nap alatt sűlyyed el. A lényeg hogy az a ladik már nincs hadrendben az ellenségnél ( nézőpont szerint )Nem hiszem hogy Cheonan legénységét ( aki életben maadt a torpedó találat után ) boldogította volna a sűlyedésig hátra lévő több mint egyórában hogy a hajótest két daradra lett vágva.

 

 

 

 

Előzmény: Ramius (6563)