Schenouda Creative Commons License 2010.11.03 0 0 7463
"Pl a dinók korában már egy kétéltű faj akár itt helyben evolvált vagy akár az is az űrből érkezett...? Tökéletesen kizárt?"

Nem, ezt nem lehet kizárni, csak éppen semmi nincs ami utalna rá. Másfelől meg olyan régen volt, hogy arra hagyományok nem utalhatnak, meg különösebben nem is érdekel.

Bármilyen technológiájuk volt is, nyersanyagokat használniuk kellett. Egy szupercivilizációnak képesnek kell lennie űrhajók, sőt űrvárosok építésére, s ez nem megy szétbomló anyagból. A végén odajutunk, hogy nem is kellett nekik semmi, mert teleportálják magukat bolygóról bolygóra.

A többi, amiket mondsz, inkább ötletek, sokat nem tudok velük kezdeni, mert semmilyen utalásokat, leleteket vagy bármit nem hozol fel, hanem olyan kliséket, amik olvashatók a scifikben, ufós-fórumokon. Gondolod, ha nap, szél meg víz energiát használtak, úgy ahhoz nem kellett volna hozzányúlni a nyersanyagokhoz...? Hisz ezekhez is gépeket kell építeni, csak nap, szél és víz hajtotta volna őket és mire használták volna az így nyert energiát...? nem azért talán, hogy gépeket hajtsanak vele, vagy mire...?

Ilyen beírásokat már sokat olvastam, de mivel semmi, de tényleg semmi nincs az alátámasztására, úgyhogy lehet mondani bármit. H holnap beírom, hogy hetven millió évvel ezelőtti emberek dínókon lovagoltak, egymást hanghullámokkal értesítették, és kristályokkal fűtötték házukat, még nem valami fantáziadús leszek ettől, csak már fáradt és unalmas.
Szóval a lényeg, ne engem kérdezz, hogy lehet-e, hanem hozz néhány leletet, utaló jelet vagy bármit, amiből ezt leszűrted, s hogy nem csak ötletbedobás a részedről, hogy 70 millió éve itt fejlett civilizáció volt, mert én nem nyomozok senki helyett ebbe az irányba.
Előzmény: Törölt nick (7460)