Törölt nick Creative Commons License 2010.11.03 0 0 7460
"De csak azt gondolom, hogy ezek a lények a Vénuszról jöttek, nem hetven millió évvel ezelőtt fejlődtek ki itt a Földön, most meg itt rejtőzködnek."

A paratudományos és ufológus körökben általánosan elfogadott trivialitás, hogy amikor földön kívűli idelátogatókról vagy akár földi prehisztorikus civilizációk (akár víz alatti is) beszélünk, akkor TÖBB KÜLÖNBÖZŐ FAJRÓL van szó. Te magad is legalább két fajról beszélsz ugyebár, ha nem tévedek, hiszen a kabírok mellett te is említést teszel egy isteni fajról is.

Nomármost mi van hogyha a vénusziak kronológiája ugyan megfelel a kutatásaid során talált skálának; azonban rajtuk kívül még volt-van több más idegen faj is jelen itt az elmúlt évmilliókban?
Pl a dinók korában már egy kétéltű faj akár itt helyben evolvált vagy akár az is az űrből érkezett...? Tökéletesen kizárt?

"Egy fejlett civilizációnak ugyanis el kell jutnia a gépekig, űrhajókig, nem csak itt, mindenhol."

Magad is úgy véled, hogy egész más alapelvű technológiája volt a kabíroknak ill vénusziaknak.
Mi van ha további egyéb idegen civilizációk gépei sem műanyagokból fémből, hanem természetes gyorsan lebomló anyagokból voltak, (vagy akár valami általunk fel em fogható interdimenzionális, transzcendens technológia) akár azért mert itt a Földön így, egy egész más úton fejlődtek, vagy már elve egy elképesztően hosszú fejlődés eredményét hozták akár egy másik naprendszerből, ami már rég túl volt, a mi primitív szemetelő, szennyező, zajos gépeink szintjén?

"És mindegyik maga alatt vágja a fát, mert ez a fejlődés természetes menete. "

Nem vagyok erről meggyőződve. Mi van ha akár földön kívüli eredet miatt, tehát itt már nem fejlődtek, mert elértek egy kritikus csúcs-szintet még a saját bolygójukon; akár azért, mert itteni fejlődésük során mestereik olyan információkat hívtak le valami transzcendens forrásból, melyek révén hosszú fejlődési folyamatokat át tudtak ugrani.

"Egyszerűbben szólva, nem élhet a földön folyamatosan egy hetven millió évvel ezelőtt kifejlődött civilizáció, és máig is fenn van, mert kellett volna merítenie a Föld ásványkincseit."

Ha az általam imént felvetett lehetőségek történtek meg esetleg, akkor ez nem feltétlen szükségszerű szerintem.

"a hetven millióéves értelmessé vált dínók "miből" építették volna tenger alatti városaikat, honnan a nyersanyag...?"

El tudok képzelni olyan alternatív technológiákat, amik egész más anyagokat vonnak el vagy semmit sem, mert teljesen szintetizált pl vagy ilyesmi.

" szerinted miért nem nyúltak vagy élték fel az ásványkészletet...?"

Ha egészen más alapelveik vannak, pl tértechnológiát, nullponti energiát, alternatív energiaforrásokat (nap, szél, víz) vagy kitudjamit használtak és nem olyasmit, ami kimeríthető.
Előzmény: Schenouda (7452)