Schenouda Creative Commons License 2010.11.03 0 0 7452
Persze, a technikának sok útja-módja lehet, sok amire nem is gondolnánk. De nekem már maga a fogalom is riasztó, hogy "hi-tech", ami egy 21. századi valami. Viszont értelek is.
De csak azt gondolom, hogy ezek a lények a Vénuszról jöttek, nem hetven millió évvel ezelőtt fejlődtek ki itt a Földön, most meg itt rejtőzködnek. Az idejövetelük pedig úgyszólván a "közelmúltban történt". Ezek a prehisztorikus, elfeledett civilizációk is csak pár ezer évvel előzhették meg az egyiptomiakat, suméreket.

Egy fejlett civilizációnak ugyanis el kell jutnia a gépekig, űrhajókig, nem csak itt, mindenhol. És mindegyik maga alatt vágja a fát, mert ez a fejlődés természetes menete. Egyszerűbben szólva, nem élhet a földön folyamatosan egy hetven millió évvel ezelőtt kifejlődött civilizáció, és máig is fenn van, mert kellett volna merítenie a Föld ásványkincseit. Márpedig ezt mi úgyszólván érintetlenül kaptuk... (a hetven millióéves értelmessé vált dínók "miből" építették volna tenger alatti városaikat, honnan a nyersanyag...? szerinted miért nem nyúltak vagy élték fel az ásványkészletet...?)
Ez nem csak a Földre, hanem minden más bolygóra érvényes, ahol kialakult értelmes élet és eljutott magasabb technikai szintre.

A jövő nagy kérdése pedig az lesz, hogy kitart-e a föld ásványkészlete addig, hogy az emberiség űrvárosok építésével el tudja hagyni haldokló anyabolygóját... és ugyanez játszódhat le máshol is. Ellenkező esetben visszafogunk fejlődni vagy végső esetben kihalás vár fajtánkra... Ez a nagy büdös igazság.
Előzmény: Törölt nick (7451)