Kuruc71 Creative Commons License 2010.11.03 0 0 6535
"az, hogy rá tud lőni a célra, az mennyire jelent találatot is?"

A dolog egy többismeretlenes egyenlethez hasonló. Nagyon sok mindentől füg.

Milyen torpedóval milyen tűzvezető rendszerrel. Milyen hajóra milyen sebességnél milyen távolságról, milyen hőmérsékletű, mélységű, összetételű, áramlású vízben stb stb stb.


Ha kamikaze stílusban megy a dolog , az az a kapitánynak meg van mondva hogy MINDENÁRON találja el , és ehez megkapja a legfejletteb önirányitott torpedókat akkor kegyetlen zavart tud okozni. Ha a kisérők nem veszik észre akkor nekiküldi a salvot a CV -nek ami nem éppen torpedók elleni harcra van tervezve.

De ha a kisérőknek küldi neki a torpedót akkor azok is kénytelenek megfordulni, menekülni időt nyerni a zavaráshoz ellentevékenységhez. Ha rossz szeles idő van akkor a kopterek sem segítenek a felszíni egységek ki vannak szolgáltatva.


A véleményem az hogy a jelenlegi technikával minimum "mission kill" találatot érne el de a sülyesztés sem kizárt. Ráadásúl mivel úgy is egérfogóban van így már tüzelni fog mindenkire mindenhol.


De a pakliban az is benne van hogy bepánikol pl egy blöffnek. Ilyen az amikor kifut a flotta a kikötőböl és a tengóvadász egységek aktívan szonározva hirtelen nagy sebességre kapcsolva elkezdenek a szélrózsa minden irányába száguldani. Ebből ott lent teazt hallod hogy valaki nagyjából vagy pontosan feléd aktívozik és rákapcsolt. Az az már nem csak "fishing"-el hanem támad is.
Ha a rizses kapitány nem elég merész és betojik akkor már ebből a távolságból tüzelni fog vagy pedig menekülőre fogja.


Szóval nem lehet tudni.
Előzmény: Macroglossa (6531)