Nolanus Creative Commons License 2010.10.26 0 0 7429
A Hypnerotomacchia képe nekem is feltűnt, de a teljesen nonszensz interpretáció miatt iktattam amíg elő nem kerül valami hasonló. Ez a valami a Vénusz templom csúcsán állt, és funkciója szerint 'szélcsengettyűnek' mondja, vagyis a nagy bronz gömb körül a szél 'mozgatja' az acél golyókat, és egymáshoz ütődnek. Azt is megjegyzi, hogy ez még szebben szólt, mint a Jeruzsálemi Templom csúcsáról láncokon lógó rézvázák (amik a 'madarak elijesztését szolgálták')
Én azonban inkább azt gondolom, hogy nem értették mire is szolgáltak ezek a fura szerkezetek. A piramis esetében is szól arról, hogy láncokkal összekötött fém rudak voltak a tetején, ezt egyszerű korlátnak véli. Gyanúra ad azonban okot, hogy az ábrázolások tele vannak fémláncokkal, meg azok foglalatába helyezett drágakövekkel, nyitott gránátalmákkal stb. ... teljesen a Jáchin és Boáz láncait meg gránátalmáit és az Omphalost idézve.

Egyébként nem egyszerű egy épület volt ez a templom, a kapuja pl. mágnesesen nyílott.
Amúgy is szólni akartam már róla, mert a belsejében zajlódik le a könyv egyik legérdekesebb eseménysora, az Artemisz-Vénusz misztérium, de nyugodtan nevezhetnénk a 'Grál Misztériumának' is.

"Lett volna egy nagyon ősi, vízözön előtti civilizáció, mely megoldotta volna az energia drótnélküli továbbítását? Amivel korunkban csak Tesla próbált kísérletezni...?
Meglepő feltételezés, de több minden utal erre. Tehát a földön többfelé elhelyezett ez a civilizáció valamiféle "energiaközpontot" vagy "erőművet", amit az odatelepült ókori civilizációk, templomoknak, istenek várának, vagy sírjának gondoltak, s csak a beavatottjaiknak voltak néminemű fogalmaik ezek használhatóságáról. Kellett valamiféle "vevőkészülék" ezen "villamosenergia" fogadására, ami sokszor egy kis "szobrocska", ami működhetett fegyverként is. "

Magam is csak valami hasonlóra tudok gondolni, hogy valaha létezett egy ilyen 'Tesla-torony' rendszer, talán ezeknek egy késő változatai voltak a mitikus 'világítótornyok' is (Az Ős-Pharos, Adocentyn, Casteille Marveille stb.). Érdekes módon, ezek az ősi leírások szerint épp azt tudták, amilyen legendák Tesláról is terjednek.
Nyilván ehhez kapcsolódnak a piramisok és a labirintusok technológiai értelemben, szerintem ezek egy technológiai láncot alkothattak. Szegényes fantáziámmal a saját technológiánk figyelembe vételével korábban utaltam arra, én mit sejtek ezek mögött (persze mindig félek tőle, hogy ez leegyszerűsítés).

Az energiatovábbítás nincs olyan távol a mai technikánktól, mint azt elsőre gondolnánk, hiszen mindenfajta EM információátvitel tulajdonképpen energiaátvitel (ha igen kicsi teljesítménnyel is), tehát én el tudom képzelni, hogy esetleg lehetséges egy olyan trükkös 'passzív' eszközök, amiben maguk ez EM hullámok nem csupán információ hordozók, hanem egyben a szükséges energiát is szolgáltatják, gondoljunk csak az RFID címkékre. Úgy tűnik azonban, hogy a legtöbb eszköz aktív volt (tehát táplálást igényelt). Régebben már volt szó az Omphalosról, nos ez teljesen egy antenna-hálónak tűnik, 10cm nagyságrendű félhullámhosszal; azt sajnos nem tudjuk, hogy ezt hogyan alakították hangrezgésekké, de ezzel függhet össze, hogy úgy mondják, az Omphalos üreges volt. Szóval ezek után nekem nincs sok kétségem afelől, hogy amikor még az Omphalos funkcionált, honnan 'súgtak az Istenek' a Pythiának.
Ezzel kapcsolatban érdemes lesz majd kitérni a Volcae Tectosagii szerencsétlen esetére a delphoi kincsekkel; de ez nem fog meglepetésként hatni azokra, akik ismerik, miféle dolgokat művelt pl. a frigyláda avatatlan kezekben.

Előzmény: Schenouda (7425)