Igor20 Creative Commons License 2010.10.20 0 0 5267
Nem tudom újat vagy használtat akarsz-e venni. Ha újat és viszonylag sokat használod, akkor célszerű a dízelt venni (a fogyasztás miatt), használtan én a benzineseket javaslom ( ha az előző tulaj például hidegen is sportosan vezetett, az nem gond a szívó benzinesnek, de egy turbódízelnél komoly összeg lesz majd a turbó felújítása)

Amúgy meg nem hinném, hogy egy benzines kevesebbet megy el, mint egy dízel. Sőt lehet, hogy én még a kötelező szervizeken kívül nem költöttem semmire sem, mikor már a dízeles kolléga túl van pár költségesebb ráfordításon.

Szóval ha rám hallgatsz, csakis benzines, (én még újonnan sem vennék dízelt amúgy...de ez privát vélemény) az meg, hogy a Ford-ok közül melyik jön be, az enyéni ízlés kérdése.
A családban egyébként van egy 1.4 benzines Fusion, újonnan vettük, mi járattuk be, vigyázunk rá. Eddig csak kötelező szervízekre kellett vinni (viszonylag olcsó a szervizelése, egy alkalom kijön egy 20-asból.), semmi baja nem volt....a Focusokról is sok jót hallok, bár előttem írták, hogy bele lehet szaladni volt céges, kulcsos kocsiba, ami nem sok jóhoz fog vezetni.

Még egy jó tanács: ha használtan veszel kocsit, óvakodj a kereskedőktől, nepperektől. Ne siesd el a vételt, ki lehet fogni magánszemélyek által hirdetett jó vételeket is.

Sok sikert!
Előzmény: hastetheday (5261)