kalamajkosz Creative Commons License 2010.10.11 0 0 7344
nem is gondoltam hogy bármi újat mondhatok a számodra, csak azért utaltam azokra, hogy értsd amire gondolok, tehát hogy nem találom annyira kirívónak az efféle áldozást.
a templomi áldozatok se mindig mentek mindig önként és dalova hogy megnyúzzák őket vagy kivágják a szívüket (lásd Apocalypto), és az ő testrészeiket is úgymond hasznosították kultikus célokra, de amúgy mostmár értem mire célzol és lehet igazad van, hogy ez egy kóser és elfogadott gyakorlat volt, szemben a földalatt tevékenykedő sötét démonikus lényekkel szemben..

nem is a beparázáson van a lényeg, hanem az elhallgatáson. teszem azt, talál ott a föld alatt valami fertelmes, anatómiai múzeumokban is látható torzszüleményeket vagy ilyesmit, oké, nem egy leányálom. lehet szép aranykincseket remélt, nem tudom. de azért egy kutató elme számára még lehet érdekes a lelet, ha mégoly visszatetsző is. nem a dolog esztétikuma számít. miért kéne hallgatni róla? szerintem nem kellene hogy kényes legyen e tárgy, hiszen mi maximum csak konstatáljuk a dolgakat, moralizálgatnunk viszont nem kell.
Előzmény: Schenouda (7338)