Schenouda Creative Commons License 2010.10.10 0 0 7334
Te, az már félsiker lett volna, ha jobban megnézed a képet (esetleg megnézted, csak rossz volt a minősége). Szóval, láthatod, hogy a szemöldökgerendának még a színe is más, hiszen egy betongerenda.
Nézd az egy kezdetleges, kidolgozatlan pár méteres járat, nem próbálj itt rejtélyeket keresni. A régészek -jótékonyan- ezért titulálják ókori rablók művének. Tehát semmiképpen nem a szobor készítőinek hagyatéka, ha erre szeretnél kilyukadni. Nyilván nem Maspero rakta, de a bevezetőmből már kitalálhatod: Zahi Hawass és csapata akkoriban - mikor a járatot újból megnyitották- végezte a szobor már sokadik rekonstrukcióját. Főként a mancsokat és a lehullott burkolatot renoválták. Azt a betongerendát csak azért helyezték oda Hawassék (!!!), hogy a fölötte lévő köveket biztosítsák, s nem a szemöldökfája az alatta lévő szegényes odúnak.
Baraize csak kíváncsiságból nézhette meg, se látva annak sivárságát befalaztatta, mert valahol igaza volt, hisz úgy tekintett erre a bevájt járatra, mint mikor egy örült belerondít késsel egy festménybe, és a restaurátor ezt hozza helyre...
Előzmény: kalamajkosz (7323)