showtimes Creative Commons License 2010.10.10 0 0 792
Krakkó és Przemysl közt nagyon sok városban jártam, ezt csak azért említem mert a délre, tehát a Kárpátok felé vezető utcákat nagyon sok helyen ULICA WEGIERSKA-nak, magyar utcának hívják most is :)

elég két szomszédos városkát említenem, a Novy Saczból ( Új Szandec magyarul) a Dunajeccek nagyjából párhuzamosan futó út neve ez ( belvárosi Jagelló folytatása) és egészen hosszan fut, a szomszéd városig, ami történetesen Stary Sacz (Ószandec ) --- itt a Sobienski folytatása a Wegierska --- irányban az egykori magyar határ felé ...

Utóbbi helyen van eltemetve Árpádházi Szent Kinga, IV. Béla királyunk lánya, aki a lengyel-magyar barátság sok évszázados történetének egyik fontos alapköve. A klarissza zárdában alussza örök álmát - a bejárati vasajtón nagy magyar koronás címer :)) A zárda előtt óriási székelykapu hirdeti a magyar-lengyel barátságot. Tavasszal jártam ott, fotók majd idővel a honlapomon, a következő bővítéskor erről is kerülnek fel :) - de egyébként is van fent sok lengyel helyről kép.
Előzmény: P.Abusalam (791)