kalamajkosz Creative Commons License 2010.10.10 0 0 7325
"Végül arra jutottam, ahogy elrejtették a krétai labirintust, a gízai piramisok föld alatti részeit, ugyanaz a szorgalom megvolt, hogy gondosan valakik elfedjék az emberáldozatokra utaló nyomokat Teotihuacanban, és persze más nyomokat is. Egykor egy gonosz és sötét hatalom lakhatta Teotihuacánt, aki hasonló szokásokat vezettek, mint az afrikai vagy európai kabirok. Valami szörnyűségre is lelhetett Ernesto Taboada a barlangokban, amit sosem tártak a nyilvánosság elé (gondolhatta volna, mikor áttörte a 29 ajtót a barlangig, hogy nem egy húsvéti nyuszi lesz a végén). Taboada hirtelen meg is halt, majd lezárták a járatot. "

inkább teljes hosszában teli hordták volna azt a járatot.. az 29 fal soknak tűnhet, de inkább csak provokálja hogy áttörjék öket. az egész mintha csak ideiglenes elrejtés/megóvás volna, és a város eltemetése is inkább erre vall.. nem vagyok geológus, de a csillámot gyakoribb kőzetnek vélem semhogy épp Brazíliából kelljen odaszállítani, de mindenképp érdekes...
az emberáldozat meg az egész ókorra jellemző több-kevesebb mértékben, a prekolumbián amerikára meg különösen.. ha elrejtették a várost, szerintem aligha lehetett az ok, hogy ott sötét üzelmek, holmi szörnyű gyermekáldozás folyt.. ha valami nagy 'gáz' volt, akkor nem érték be a terméssel/barmokkal az istenek és a nyomaték kedvéért ember (gyakran gyerek, mint tiszta ártatlan lény) került az oltárra. még Ábrahám is majdnem megtévedt ezügyben.. és amúgy is szokás volt falhoz csapkodni a legyőzött ellenség csecsemőit, stb., Sprártát meg már nem is említem..
de el nem tudom képzelni mit találhatott ott Taboada, amit el kellett volna állítólag tusolni...
Előzmény: Schenouda (7219)