Nolanus Creative Commons License 2010.10.05 0 0 7290
"Ez nem csak korai, de nagyon korai, amilyen értelmetlen is, hogy belemennék olyan fejtegetésekbe, hogy mikor keletkeztek a Vénusz krátere... ha elővesztek geológiai könyveket, azt tapasztaljátok, hogy más-más geológusok még a földi kráterek esetében is óriási eltérésekkel dolgoznak. Pedig ezek vizsgálhatók... és nem kicsi, hanem sok millióéves különbségekről beszélek... akkor meg nem tudom, miért lenne olyan biztos ez a Vénusz esetében?"
Teljes mértékben respektálom a módszertanodat, te megteheted ezt, hiszen x évtizednyi kutatással vagy előrébb, így kicsit 'arisztokratikusabb' szempontból nézheted a bolygókutatókat, had fussák meg a maguk köreit; szóval neked azért a rendelkezésedre áll egy olyan összefüggő ismerethalmaz, amiből mi csak morzsákat látunk itt előkerülni néha-néha.
Én viszont, meg úgy látom big4 is, jobban alszik azért, ha legalább valami kis esélyt lát arra, hogy a kettőt (valaha) közös nevezőre lehet hozni. Értelmetlennek szerintem egyáltalán nem értelmetlen, hiszen eléggé érdekes azt látni (ha csak felületesen is), hogy mi alapján nyilatkoznak a bolygókutatók, de hát ez már az én egyéni kíváncsiságom, és nem fogom telhetetlenül az asztalt püfölni, ha nem akarsz atomfizikussá, exogeológussá, vagy épp genetikus szaktekintéllyé változni :-)
Az hogy korai-e, hát lehet, hogy az, de ahogy most állnak dolgok, földig fog érni a fehér szakállunk, mire értelmes mennyiségű vénuszi közetmintánk lesz...
Előzmény: Schenouda (7285)