Törölt nick Creative Commons License 2010.10.04 0 0 7273
Uggyan mi az a pár százmillió évecske? :)

4,5 milliárd év alatt bőven volt idő itt civilizációknak jönni-menni.

Ha tegyük fel a 700 millió évet mondó teória a helyes, akkor is mi a gond?
Egy szuperfejlett civilizáció vajon nem maradhat fenn év-százmilliókig is akár? Miért ne?
Mondjuk 700 millió éve, a bolygó természeti (vagy háborús?) katasztrófa utáni pusztulásakor elhagyták a túlélők a Vénuszt. Talán egy részük másfelé ment körülnézni, kolonizálni a galaxisban (vagy talán vissza oda ahonnan évmilliókkal előtte érkeztek, pl Szíriusz rendszer). Néhány egység meg a szomszédos lakható bolygót vette célba. Miért ne történhetett volna ez akár 700 millió éve? Minden életfeltétel megvolt itt. Friss levegő volt, szép nagy növények és állatok (dinók), halaktól, rákokról hemzsegő tengerek és ami a legfőbb: semmiféle ellenséges intelligens lények... Tán már eleve évmilliókkal előtte e vénuszi civilizáció terraformálta és termékenyítette meg a Földet. Képtelenség lenne?
Mellesleg találtak ugyebár olyan ősi ábrázolást is, amin dinoszaurusz és mellette intelligens (használati tárgyat tartó) humanoid rajza látható, amiből esetleg következtethetünk arra, hogy a dinók korában már éltek értelmes emberszabásúak a bolygónkon...
Miért ne telepedhettek le itt 700 millió éve akár? Mért ne élhettek itt több százmillió évig, aztán a dinókkal együtt őket is megtizedelte, tán jórészt elpusztította a kozmikus kataklizma, majd a kevés túlélő pedig újraalkotta a második nagy civilizációjukat Atlantiszt?
Előzmény: menroting (7271)