menroting Creative Commons License 2010.09.24 0 0 7231
"'Grál': tehát valami olyasmi, ami a 'hétköznapi' fizikai terrénumot egy 'másfajta' világgal köti össze, és ebből adódnak már az applikációi; egyszerűen szólva, Grál minden, ami az 'égi'-t és a 'földi'-t valamilyen módon összeköti. "

Ahogy tán a kristályok ? Hisz szinte élőlények is mikor is nőnek, meg mikor összerezgenek valamivel.

Talán egyáltalán nem véletlen hogy kristályanyagú volt a Melkizedek áldozatbemutatáskor használt kelyhe ami állítólag az utolsó vacsorán is a teréték része lett.:

" tanúskodik a Melkizedek áldozatbemutatásánál használt kehely különleges története is: az áldozati kehely később a jeruzsálemi templom eszköztárába került, de mint ereklyéről megfeledkeztek róla. 18 évszázadon át porosodott, míg végül Jézus idejében Szeráfia (azaz Veronika) birtokába jutott, aki az Utolsó vacsora előkészítésében résztvevő szent asszonyok társaságában a teríték részeként a vacsora asztalára helyezte a kelyhet és az Úr Jézus ugyanebben a kehelyben változtatta át a bort szent vérévé.

A kehely valamilyen nemes kristályanyagból lévő, természet által megformált, nem ember alkotta, talp nélküli képződmény volt. Sorsáról ma nem tudunk, de Emmerich Katalin szerint a történelem során még elő fog kerülni, a torinói lepelhez hasonlóan, és akkor az Egyház nagy tiszteletben részesítheti majd ezt a csodálatos szent ereklyét."

http://www.albertfalviplebania.hu/kesselyak1994.html
Előzmény: Nolanus (7226)