Nolanus Creative Commons License 2010.09.18 0 0 7209
Hát lassan ezzel a témával átköltözhetünk big4 összeesküvéselméletes topicjába.

Vajon ki volt ez a tragikus halállal elhalt régész, akivel együtt az információk is a sírba szálltak?
Bizonyára nem Doris Heyden, mert ő 2005-ben halt meg, szép korral és meglehetősen aktív élettel a háta mögött; nála az archeológia úgy tűnik szorosan kötődött az egyéb téren végzett tevékenységével; eléggé irányadó e tekintetben, hogy e mozgalomhoz kapcsolható a Diego Rivera és Frida Kahlo fémjelezte társaság (Trockij és kis baráti köre, de itt most elnyesem ezt a szálat).
Szóval Heyden publikált a Nap Piramis alatti alagútról: http://www.jstor.org/pss/279609 Nincs valakinek véletlenül JSTOR elérése? :)
Többek között azt állítja, hogy az alagút vonalát a Plejádokhoz igazították (A Hét Síró Nővér, a Hét Szűz, stb.).

Egy másik hátborzongató furcsaság:
'"Úgy véljük, hogy a barlangrendszer rituális célokat szolgált. Az emberek adományaikat az alagút legelején helyezhették el" - hangsúlyozta Alejandro Sarabia.'
Így a cikk vége. Alejandro Sarabia a teotihuacani múzeum igazgatója, és vezető mexikói archeológus, a felesége, Kim Goldsmith szintén régész, 29 évig kutatott Teotihuacan-nál. Namost, 2002-ben (vajon milyen furcsa oknál fogva?) mindketten áttértek a mormon hitre.
Kim Goldsmith az INAH(ld. Doris Heydenreich) és a mexikói kormány megbízásából diplomáciai feladatokat látott el, és a NWAF mexikói központjának igazgatója.
Az NWAF pedig gyakorlatilag a mormon Brigham Young University fiókszerve, és 1953 óta a Mormon Egyház pénzeli...

Korábban már belefutottunk a mormon kapcsolatba, ha emlékeztek rá, a furcsa szökőkút kapcsán; és úgy tűnik, hogy a mormonok igen kiterjedt hálózattal bírnak az archeológiai kutatásaik terén (már az egész egyház alapításának első pillanata óta). Hogy ennek mi áll a hátterében, azt inkább most nem találgatnám, de ezek után, sajnos, nekem kételyeim vannak a teotihuacani kutatásokkal kapcsolatban... szóval, úgytűnik, ezek is 'Hawass-félék'.

Hogy ezek a kételyek (többek közt) mifélék, azzal kapcsolatban, akit érdekel, Adam Smith esetére utalok 'Ábrahám könyvével'.
Előzmény: Schenouda (7208)