_vs120_ Creative Commons License 2010.09.04 0 0 69
Szerintem nyugodtan leírhatok ilyet! A mérés jól meg van tervezve. A körülmények figyelembe vételével módosítottam a detektálási módszert, gondolom ez nem tilos.
És amint látod, az elkészült kapszulákkal próbaejtéseket is végeztem. A kinder tojás megtöltve két méter magasról puhafával ütközve nem törik össze, de az illesztéseinél alakváltozást szenved, összébb nyomódik, ezáltal ejtésirányban rövidül, ami a felfüggesztés miatt hosszabb esési utat jelent. A kimérendő jelenség kb. 4-5 mm útkülönbséget okozhatna ezen 2 méter alatt, ezért ezt a hibát nem engedhetem meg. Éppen ezért a kinder tojás alakváltozását figyelmen kívül kell hagyni, ezt pedig úgy lehet, ha fénykapukat használok.
Ha nagyon változtatni akarok, akkor akár 20 centiként is beköthetek egy fénykaput, és akkor az út alatt akár sebességet is számíthatok.

És a kivitelezés elkezdődött, pont ezért jeleztem a módosításokat.

Nem kell elfogadni a jegyzőkönyvet senkinek, de bárki megismételheti a mérésemet, aki kételkedik. Ebben más az én mérésem, mint Szász Gyuláé.
És mellesleg akár az egészet tudom dokumentálni. Nem látom egyébként értelmét videót készíteni. Ha felmerül a kozmetikázás gyanúja, akkor ugyebár akár a videó is lehet kozmetikázva, nem? Sőt, ha hangalapú a detektálás, akkor ugyebár akár a hangfájlok is lehetnek kozmetikázva. Természetesen mindenről lehet hazudni. Pont ezért olyan egyszerű a mérés, hogy ha valaki azt mondja, hogy hazudok, akkor ellenőrizheti, ha akarja...

És pontosan ezért hiteltelen Szász úr mérése, mert Ő olyan körülmények közé helyezi a dolgot, hogy véletlenül se lehessen ellenőrizni.
Ha nagyon akart volna, akkor már kitalált volna ezerféle mérési módszert, amivel igazolni lehet az állítása helyességét. Mondok példát: nem vagyok kémikus, de biztos vagyok benne, hogy egymással nem elegyedő oldatok megfelelő, nagyon pontosan mérhető adalékolásával létre lehet hozni olyan elegyeket, melyeknek sűrűségük egyenlő, de az egyik tehetetlen/súlyos tömeg aránya jelentősen eltér a másikétól. Ekkor az adalékolás közben ki kellene tudni mutatni a két nem elegyedő anyag helycseréjét.
Egyszerűen számtalan módszer létezhet a falszifikálásra.
Előzmény: V.László (68)