_vs120_ Creative Commons License 2010.09.02 0 0 63
Gondolom szuszceptiBIlitásra gondoltál. M adott, itt H-val lehet variálni és ha kell ezt fogom tenni.

Mechanikus indítással szerintem kár próbálkozni házilag. Nem tudnék millisecundumra időzíteni ilyesmivel.
Majd megmutatom, hogy konkrétan hogy néz ki egy ilyen preparált kinder-tojás. Úgy kell elképzelni, mint egy nagyon távoli utánzata egy bombának. Elöl van a próbatest beépítve a tojásba, a tojás hátsó végén meg egy kis kiálló "farokra" van rögzítve a mágnesre tapadó talpacska. A mágneses tér ott fenn nagyon gyenge, nagy felületen tapad a korongocska, és ha kell, akkor sokszor 10 cm áll rendelkezésre. Ámbátor, minél hosszabb és összetettebb tartórészt fabrikálok, annál inkább elő fognak jönni a nem tökéletes rugalmassági tényezők miatt a tranziensek - ahogyan az brémában is történik.

Mindenesetre annál gyakorlatiasabb ember vagyok, hogy ilyeneket számolgassak, ehhez fogunk két olyan anyagot, amik közül az egyik mágnesezhető a másik nem, és Szász szerint ~egyforma a tehetetlen/súlyos tömeg arányuk. Ha ezek egyszerre esnek le, akkor nincs gáz,

Egyébként gondolom léteznek közel azonos szuszceptibilitású anyagok nagyon különböző szász tömegarányokkal. Ezekkel még könnyebb a kísérlet.

Alap elő-kísérlet lehet még, hogy nagyon különböző áramok mellett használom a mágnest ez különböző H-kat ad majd. Ha ugyanaz a próbatest nem reagál érzékenyen erre a dologra se, akkor szintén nincs vele probléma.
Előzmény: naox (62)