_vs120_ Creative Commons License 2010.09.02 0 0 61
Ha jól számolom, akkor a mai nappal lejár a kísérlet elméleti előkészítés része, és a kritikai észrevételek mind megtárgyalásra kerültek.

Szász Gyula részéről egyetlen kritikai észrevétel érkezett: az e.m. tér zavarását emelte ki, mint olyan hatást, amely a Szász-effektus megfigyelését lehetetlenné teszi. Nem válaszolt a kérdésre, hogy miért teszi lehetetlenné, ennek ellenére az ejtőcső fémtextíliás borítást fog kapni e.m. zavarszűrés érdekében. Így ebből a szempontból teljesen Brémai torony kompatibilisek leszünk.

Nem kaptam semmilyen választ a nagyobb költségvetésű, direkt kutatólaboroknak szánt építőmodulokből összeállítható hivatalosan is megfelelő ejtőcső megépítésére vonatkozóan, noha ez olyan csekély összegből kivitelezhető lenne, aminél Szász úr már jóval többet költött a kísérletével kapcsolatban. Ebből arra következtetek, hogy Szász Gyula nem akarja elvégezni a mérést, ami igazolhatná az elméletét.

További következtetéseket nem szeretnék levonni, ahogy időm engedi, a topik első hszében vázolt kísérletet el fogom végezni a következő holdtölte tájékán.