Plieur Creative Commons License 2010.08.31 0 0 6428
De bizony az, és méghozzá nem is akármilyen:) Drake Cadiznál kutya faxa ehhez képest:) Pályafutásának egyik nagy jelenete az 1981/82 telén történt Rouen-i tűz, amikor az "Arges" tanker kapitánya volt. Épp tankoltak a Shell finomítóban, amikor tűz ütött ki a hajóján. Eredmény: 12 milla USD kár, 37 megrongált hajó, súlyos környezetszennyezés a Szajnán+diplomáciai bonyodalmak. Viszont miután a francik hazaengedték a legénységet B-kut nem hogy kirugták volna, még nagyobb hajót kapott:) és gratuláltak neki.:)
Az hogy miért az 1998-ban derült ki egy TV interjúban.
A mon retour, j'ai dû longuement m'expliquer sur ce quis'était passé. Et maintenant je peux le dire : avant que les enquêteursfrançais ne montent sur le bateau, j'ai dissimulé les preuves de laresponsabilité de l'"Arges" dans l'incendie. A l'époque, beaucoup ausein de l'équipage étaient au courant. A Bucarest, nous avons même étéfélicités de notre attitude"
Magyarán: mielőtt a francia kivizsgálók feljutottak volna a hajóra, eltüntette a hajójára ( és saját magára) terhelő bizonyítékokat.
Volt még egyéb utaknál némi "különleges szállítmány" Irakba ( értsd fegyvercsempészet). Az illető egyik gúnyneve egyébként "Piratul":), a többit inkább nem említem:)

Előzmény: gacsat (6424)